« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina
NJAM!

Cimet - izvrstan dodatak omiljenim slasticama

Osim njegovog mirisa, mnogi vole i okus cimeta - pogledajte kako ga najbolje upotrijebiti u kuhinji

Cimet
Cimet (DeviantArt)
Više o

recepti

,

cimet

,

božićni kolači

Cimet je slatkasti začin s prilično intenzivnim mirisom. Osim mirisa, mnogima je i okus cimeta vrlo ugodan i često se koristi u kuhinji.

Često dolazi u prahu ili pak u obliku štapića koje možete mrviti, a najčešće se koristi kao dodatak raznim slasticama, što je zbilja najbolji način za iskoristiti cimet.

>> Sve o začinima za božićne kolačiće

Najbolje ga je dodati u svježem obliku na vruću čokoladu, kavu, pa čak i čaj, zatim uz razne pudinge i kolače s čokoladom. Izvrstan je i okus cimeta u raznim slasticama koje sadrže svježe ribane jabuke, poput raznih pita i štrudli.

Ipak, nije ga dobro koristiti uz pikantna jela jer sam po sebi ima intenzivan okus, stoga je bolje dodati ga u manjim količinama uz vaše omiljene deserte.

Izvor: Savjeti-hr.com

27.11.2010. 17:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh