« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Cimet dijeta za one koji stvarno žele smršaviti

Redovitim unosom cimeta i meda održat će se normalna razina šećera u krvi te će se smanjiti želja za ugljikohidratima

Cimet dijeta ubrzat će vam metabolizam
Cimet dijeta ubrzat će vam metabolizam (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

med

,

cimet dijeta

,

cejlonski cimet

Cimet dijeta jedna je od onih koje se oslanjaju isključivo na kvalitetne prirodne sastojke i ne zahtijevaju puno pripreme - dovoljno je vakodnevno na prazan želudac popiti toplu vodu pomiješanu sa medom i cimetom. U čašu tople vode stavite žlicu cimeta i žlicu meda.

Ovaj napitak je potrebno piti svaki dan barem 2 mjeseca kako bi se ubrzao i potaknuo metabolizam i kako bi se trošile nakupljene masti.

Cimet i med imaju blago djelovanje na probavu i poboljšavaju probavu te potiču mršavljenje. Za brže rezultate se savjetuje popiti ovaj napitak i prije odlaska na spavanje. Cimet i med smanjuju trigliceride u krvi i loš kolesterol.

Cimet je ljekovit začin koji je odličan za dijabetičara jer smanjuje razinu šećera u krvi, a utječe i na pretjerano lučenje inzulina. Redovitim unosom cimeta i meda održat će se normalna razina šećera u krvi te će se smanjiti želja za ugljikohidratima.

Cimet je poznat i po liječenju raznih gljivičnih oboljenja i upala, kao i odličnom začinu za ublažavanje stresa. No nije svaki cimet ljekovit zbog čega valja biti na oprezu.

Ljekovitim cimetom smatra se samo onaj koji dolazi sa Šri Lanke i kojem je naziv cejlonski cimet. Sličnu ljekovitost ima i kineski cimet koji dolazi iz Burme, a upravo se takav nalazi u našim prodavaonicama. Svakako potrežite cejlonski cimet jer je bogatiji ljekovitim svojstvima.

Više detalja potražite na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
12.08.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh