Metro-portal.hr

objavljeno 12.08.2017. 09:01:00
SAVJETI

Cimet dijeta za one koji stvarno žele smršaviti

Redovitim unosom cimeta i meda održat će se normalna razina šećera u krvi te će se smanjiti želja za ugljikohidratima

Cimet dijeta ubrzat će vam metabolizam
Cimet dijeta ubrzat će vam metabolizam (Arhiva)

Cimet dijeta jedna je od onih koje se oslanjaju isključivo na kvalitetne prirodne sastojke i ne zahtijevaju puno pripreme - dovoljno je vakodnevno na prazan želudac popiti toplu vodu pomiješanu sa medom i cimetom. U čašu tople vode stavite žlicu cimeta i žlicu meda.

Ovaj napitak je potrebno piti svaki dan barem 2 mjeseca kako bi se ubrzao i potaknuo metabolizam i kako bi se trošile nakupljene masti.

Cimet i med imaju blago djelovanje na probavu i poboljšavaju probavu te potiču mršavljenje. Za brže rezultate se savjetuje popiti ovaj napitak i prije odlaska na spavanje. Cimet i med smanjuju trigliceride u krvi i loš kolesterol.

Cimet je ljekovit začin koji je odličan za dijabetičara jer smanjuje razinu šećera u krvi, a utječe i na pretjerano lučenje inzulina. Redovitim unosom cimeta i meda održat će se normalna razina šećera u krvi te će se smanjiti želja za ugljikohidratima.

Cimet je poznat i po liječenju raznih gljivičnih oboljenja i upala, kao i odličnom začinu za ublažavanje stresa. No nije svaki cimet ljekovit zbog čega valja biti na oprezu.

Ljekovitim cimetom smatra se samo onaj koji dolazi sa Šri Lanke i kojem je naziv cejlonski cimet. Sličnu ljekovitost ima i kineski cimet koji dolazi iz Burme, a upravo se takav nalazi u našim prodavaonicama. Svakako potrežite cejlonski cimet jer je bogatiji ljekovitim svojstvima.

Više detalja potražite na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
12.08.2017. 09:01:00
http://metro-portal.hr/cimet-dijeta-za-one-koji-stvarno-zele-smrsaviti/106684/