« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana
SAVJETI

Čime sve opremiti sobu za zabavu u svojoj kući?

Sve više vlasnika stambenih objekata želi jednu svoju prostoriju posvetiti zabavi. Bilo da je u pitanju vila ili kuća s više katova, soba za zabavu ima svrhu opuštanja i druženja, s različitim dostupnim opcijama za zanimaciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Soba

,

soba za igranje

Kad dođemo doma, želimo se naći u okruženju u kojem se možemo u potpunosti opustiti i tako napuniti baterije za izazove koji nas čekaju sljedeći dan na poslu.

Baš zbog toga vlasnici većih stambenih objekata žele jednu prostoriju namijeniti isključivo zabavljanju. Radi se o sobi koja se razlikuje od klasičnog dnevnog boravka, jer u njoj kutna garnitura nije na središnjem mjestu. Baš suprotno, u prostoriji za zabavu namještaj za sjedenje obično je u drugom planu, dok se na najvažnijem mjestu nalaze objekti namijenjeni igri.

To je naravno nemoguće uklopiti u stan od 40 kvadrata, no kuće s više katova, kao i različite vile imaju potencijal jednu prostoriju namijeniti zabavi. Uostalom, kad unajmite luksuzan prostor za godišnji odmor ili vikend druženje, upravo ćete sobu za zabavljanje naći na važnom mjestu unutar stambenog objekta.

Čime ćete se u njoj zabavljati ovisi naravno o preferenciji onog tko ju je kreirao, s nekoliko glavnih opcija na koje ćete najčešće naići u Hrvatskoj...

Soba za video igre

Soba za zabavu može biti namijenjena igranju kompjutorskih igara. U takvim prostorijama obično se na središnjem mjestu nalazi televizor, spojen s igraćom konzolom ili kompjuterom. Može biti i više umreženih računala, kako bi se omogućilo međusobno nadmetanje više ljudi.

VR naočale pa i kokpit s volanom za simulacije utrkivanja mogu biti dio opreme ovakvih prostorija, stvorenih kako bi zaljubljenici u gaming u svakom trenutku mogli imati mjesto na kojem će moći uživati.

Kućna teretana i stol za igre

Zabava kod kuće ne mora uvijek biti povezana s kompjutorom. Dapače, može uključivati mnogo fizičke akcije i znojenja. Pa su tako neki odlučili kreirati vlastitu kućnu teretanu. U njoj ne treba biti puno različitih sprava. Dovoljno je da budu multifunkcionalne i tako osiguraju rad na različitim mišićnim skupinama.

Za one koji preferiraju nadmetanje, na središnjem mjestu sobe za zabavu može biti i stol za ping pong. Radi se o jednostavnom, a vrlo zabavnom sportu kojeg baš svatko može igrati. Nužno je tek da postoji dovoljno prostora sa sve četiri strane stola, kako bi se zaista mogli igrati kvalitetni poeni.

Moguće je u takvu prostoriju staviti i stol za biljar. Naravno, govorimo o onom klasičnom, u kojem je cilj ubaciti crnu na pravo mjesto na kraju partije. Stol za snooker je pak puno veći i bilo bi ga teško uklopiti vlastiti dom.

Bilo da dodate stol za ping pong ili stol za biljar u prostoru za zabavu, morate znati da će vam trebati i adekvatna rasvjeta. Tu pomažu visilice, kao i zidne lampe, a ključno je da svjetlost bude tako usmjerena da stol uvijek bude besprijekorno osvijetljen, kako bi uvjeti za igru ostali odlični u svako doba dana.

Prava igraonica

Soba za zabavu se može pretvoriti i u istinsku igraonicu, kakve su nekoć bile raširene diljem Hrvatske. U njima bude pregršt simpatičnih objekata nakrcanih u mali prostor. Tu obično na središnjem mjestu stoji stol za stolni nogomet, još jedna igra koju je iz kafića moguće uspješno premjestiti u vlastiti dom.

Ljubitelji retro igara u takvu će sobu ubaciti i stare automate za video igre. Možete do biti Frogger, fliper ili neka arkadna igra, a zaljubljenicima u igre na sreću dragi su i aparati za kockanje, kao dobar izvor zabave čak i kad se igraju bez mogućnosti osvajanja velikih novčanih nagrada.

Neki će pak sobu za zabavu pretvoriti u plesni podij, s disko kuglom koja visi umjesto klasične rasvjete. Može to biti i soba za karaoke pa i kućno kino, s platnom preko cijelog zida na kojem je moguće gledati filmove.

U svakom slučaju, soba za zabavu postaje sve je zanimljivija onima koji žele opuštajuću atmosferu u svom domu. Nastavak je to trenda prema kojem kuća više nije samo mjesto za spavanje, već lokacija koja nudi onome tko u njoj živi brojne načine kako da se osjeća ugodno i zadovoljno...

10.09.2023. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh