« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
JOŠ JEDNA U NIZU

Čili pilula za mršavljenje topi kalorije dok sjedite

Ljuta je paprika odavno poznata kao jako dobar pokretač metabolizma pa je bilo pitanje vremena kad će se pojaviti u obliku pilule za mršavljenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kalorije

,

mršavljenje

,

fitnes

,

pilula za mršavljenje

,

kapsikum

Nedavno je puštena u masovnu prodaju pilula čiji stvaratelji tvrde da može topiti kalorije dok sjedite za stolom ili ležite u krevetu. Radi se o Capsiplexu, piluli koja je napravljena od ljutih papričica i kapsikuma, a koriste je i poznati poput Jennifer Lopez, Britney Spears te Brad Pitta.

Navodno jedna pilula "izjede" kalorija koliko biste ih utrošili tijekom 80-minutne šetnje ili 25-minutnog laganog trčanja. Testiranja su obavljena na Sveučilištu Oklahoma; pokazalo se da odrasli koji koriste Capsiplex troše oko 278 kalorija više (i to prije, tijekom i nakon runde vježbanja) od onih kojima je dan placebo.

Stručnjaci su uspjeli riješiti problem kapsikuma koji je iznimno ljuta supstanca i koja izaziva jaku iritaciju ako se pojede u velikim količinama. Znanstvenici već desetljećima znaju za sposobnosti koje ima čili paprika - naročito kad se radi o mršavljenju. No, problem je bio u konzumaciji većih količina.

Srećom, znanstvenici su smislili poseban omotač koji sprječava sastojke iz paprika da iziritiraju želudac i crijeva. Navodno se radi o zdravom i sigurnom sredstvu za mršavljenje. Mjesečni paket pilula (jedna za svaki dan) stoji oko 30 funta. Stručnjaci tvrde da je Capsiplex rezultat višegodišnjih istraživanja koja su pokazala da kakpiskum i ljute papričice imaju povoljan utjecaj na mršavljenje. Pilule se već koriste u SAD-u od strane fitnes stručnjaka i trenera koji vrlo dobro znaju da kapsikum i ljuta paprika ubrzavaju metabolizam, što u prijevodu znači da ljudi brže mršave.

28.12.2009. 07:18:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh