« Glazba
objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana
NAJAVE

Čileansko psihodelično electro božanstvo - Föllakzoid vraća se u Vintage

Ovi čileanski psihodeličari publiku vode na putovanje kroz sinestetski cyber rock s mantričnim valunzima repeticije

Follakzoid u Vintageu
Follakzoid u Vintageu (Vintage Industrial)
Više o

ulaznice

,

koncert

,

Vintage Industrial Bar

,

Föllakzoid

Zagrebu se u srijedu 9. listopada vraćaju čileneanski psihodelični electro/rock miljenici Föllakzoid i to u Vintage Industrial na proslavu 10 godina od prvog istoimenog izdanja. U kolovozu im izlazi četvrti album naziva 'I' koji nosi 4 trake te ćete ih imati priliku premijerno čuti u Savskoj 160.

Ovi čileanski psihodeličari publiku vode na putovanje kroz sinestetski cyber rock s mantričnim valunzima repeticije. Njihov kraut/space rock nipošto ne može biti sveden samo na uske odrednice žanrova.

Specifičan pristup psihodeliji koji njeguju podrazumijeva dugotrajnu gradaciju u kojoj i minimalna promjena izaziva moćan efekt. Vođene improvizacijom, pjesme se nikad ne prestaju mijenjati od koncerta do koncerta te riječima gitarista Dominga Garcie Huidobra, publika i bend ih u zajedničkom senzornom iskustvu s one strane svijesti oblikuju i poboljšavaju.

ALBUM TRAILER

Za razliku od prošlih albuma, Föllakzoid je odlučio ovaj album ne raditi u gotovo jednom 'tejku', već su kroz period od tri mjeseca odvojeno snimali gitare, baseve, bubanj, sytheve i vokale.

Producent albuma Atom TM nije bio prisutan na snimanju, ali je dobio zadatak rearanžiranja 4 trake bez odreženih pravila i naputaka. Čini se da je finalni produkt bio zadovoljavajuć za bend, a čini se da će biti i za slušatelja. 

Föllakzoid - IIII (Official Audio):

"Pozivamo vas da nam se pridružite u dijeljenju iskustva kroz neracionalnu, soničnu art formu i energiju. Ujedno, to je i pozivnica da zamantrate i stupite u kontakt sa svojim unutrašnjim bićem. Briše sistemsku racionalizaciju koja se javlja uslijed kreative. Vodimo vas na holografsku simultanu simulaciju gdje je stvarnost ukorijenjena", rekao je Domingo.

DISKOGRAFIJA:
I (2019)
London Sessions (2017)
III (2015)
"II" RMX (2013)
II (2013)
EP (2011)
Föllakzoid (2009)

05.10.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh