« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
NAJAVE

Ciklus „Svijet glazbe“ u četvrtak, 17. listopada predstavlja orkestar godine

Saska državna kapela Dresden i maestro Myung-Whun Chung u KD Vatroslav Lisinski 17. listopada u 19:30 sati

Sjajan koncert u četvrtak
Sjajan koncert u četvrtak (Menart)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

koncert

,

Myung-Whun Chung

,

Saska državna kapela Dresden

Koncertna direkcija Zagreb predstavlja koncert Saske državne kapele Dresden pod dirigentskom palicom maestra Myung-Whun Chunga u okviru jednog od najdugovječnijih glazbenih ciklusa „Svijet glazbe".

17. listopada u 19:30 sati na pozornicu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski stupit će jedan od najstarijih svjetskih orkestara koji je 1548. utemeljio princ Moritz von Sachsen!

Myung-Whun Chung,  prvi gost-dirigent Saske državne kapele Dresden, jedan je od najglasovitijih i najenergičnijih dirigenata današnjice, a s Orkestrom surađuje od 2001.

Na velikoj pozornici Dvorane Lisinski ravnat će ansamblom od sto vrhunskih glazbenika. Pred zagrebačkom publikom ovom će prigodom izvesti 9. Mahlerovu Simfoniju, poznatu po tome što je ujedno i posljednja dovršena iz Mahlerova bogatog opusa. Koncertom u Zagrebu Orkestar započinje osmodnevnu turneju u okviru koje će nastupiti u Ljubljani, Milanu, Torinu, Innsbrucku i Linzu te s toga ne propustite ovu jedinstvenu priliku u velikoj dvorani Lisinskog.

Već gotovo pet stoljeća, Saska državna kapela Dresden jedan je od vodećih orkestara u svijetu. U iznimno dugoj glazbenoj tradiciji brojni istaknuti dirigenti i instrumentalisti ostavili su svoj pečat, a među njima i Heinrich Schütz, Carl Maria von Weber, Richard Wagner, Ernst von Schuch, Fritz Reiner, Karl Böhm, Joseph Keilberth, Rudolf Kempe, Kurt Sanderling, Giuseppe Sinopoli i mnogi drugi. Uz orkestar se veže i ime Richarda Straussa čijih je devet opera premijerno izvedeno u Dresdenu

Uljepšajte svoju večer i uživajte u prekrasnom simfonijskom doživljaju u izvedbi Saske državne kapele Dresden i Myung-Whun Chunga, 17. listopada u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 19:30 sati.

Cijene ulaznica: 190 kn / 220 kn / 250 kn

Ulaznice možete kupiti radnim danom od 10.00 do 20.00 sati na blagajni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski ili putem internet stranice www.ulaznice.hr

Novosti pratite na www.kdz.hr

15.10.2013. 13:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh