« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
HGM

Ciklus koncerata Mladi za mlade

U simfonijskoj priči za mlade „Peća i vuk" mlada će publika imati priliku uživati u glazbenom klasiku 20. stoljeća slavnog ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva na jedinstven način

Peća i vuk
Peća i vuk (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Hrvatska glazbena mladež

,

Mladi za mlade

Hrvatska glazbena mladež, članica najveće međunarodne kulturne mreže za mlade i glazbu  Juenesses Musicales International (JMI), nastavlja s ciklusom koncerata „Mladi za mlade".

Drugi je simfonijska priča „Peća i vuk" koji će se održati 30. studenoga s početkom u 9:30 sati, u Velikoj dvorani KDVL.

U simfonijskoj priči za mlade „Peća i vuk" mlada će publika imati priliku uživati u glazbenom klasiku 20. stoljeća slavnog ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva na jedinstven način.

Dječaka Peću predstavljat će gudački instrumenti u orkestru. Ostale likove iz ove simfonijske bajke predstavljaju: flauta (ptičicu), oboa (patku), klarinet (mačku), fagot (djedicu), rogovi (vuka) i timpani (lovce).

Ovu orkestralnu bajku mladoj će publici glazbeno predstaviti Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem mo Davora Kelića i uz pripovjedanije Vinka Štefanca. Svakako je užitak svjedočiti sretnim licima mlade publike starijih vrtićkih grupa i nižih razreda osnovnih škola gdje će pojedini po prvi puta kročiti u impozantnu koncertnu dvoranu.

Više informacijama o koncertima Hrvatske glazbene mladeži za mladu publiku potražite na poveznici hgm.hr. 

24.11.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh