« Kultura
objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana
OSVRT

Ciklus erotskih crteža Damira Medvešeka

Suprotstavlja li slikar različito, jedna prema drugome, odmjerava li i jedno i drugo u čudesnom kolopletu emocija?

Damir Medvešek
Damir Medvešek (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Damir Medvešek

U posljednje vrijeme, paralelno sa slikanjem na velikim formatima, akademski slikar Damir Medvešek, kontuirano dopunjuje kompleksni ciklus crteža, erotskog karaktera, da bi potaknut BDSM-om, u najnovijim radovima, dotakao i to nesvakidašnje područje.

Crteži u aktualnoj produkciji nose karakteristična obilježja Medvešekovog artizma, precizan i siguran crtež, anatomski dotjeran, uzbudljiv i izazovan. Slikarev potez je čvrst, odlučan u tvorbi viđenja i doživljavanja tajnovitog i nejavnog svijeta . I ovom ciklusu opažamo jedinstvenu moć olovke u ruci nadahnutog kreatora.

Naravno, slikar želi izazvati reakciju okoline, najprije je želi uznemiriti a zatim i pokazati opće poznatu stranu trivijalnog u emotivnim odnosima..

Suprotstavlja li slikar različito, jedna prema drugome, odmjerava li i jedno i drugo u čudesnom kolopletu emocija?

Doista što sve čini a i što sve ne čini pojam ljubavi, što je važnije, što je primarno, što je trajnije, što je lijepo izvana i ili iznutra?

Medvešek neprekidno slika, crta i uživa u svome radu, stvarajući opus likovnih djela mnogostrukog karaktera.

Najnoviji ciklus crteža Damira Medvešeka, rijetko viđenih motiva u aktualnoj umjetničkoj produkciji jasno pokazuje autorsku vještinu i superiornu moć izražavanja.

Piše: Miroslav Pelikan
17.07.2023. 09:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marija Šprem
    17.07.2023. 15:16
    Odličan tekst u kojem autor upozorava na likovnu umjetnost i stanje kulture u ovom postmodernis tičkom svijetu te dotiče egzistencijalnu ,moralnu i filozofski komponentu društva. Quo Vadis.Čestitam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh