« Seks
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
HE HE

Čiji je libido jači?

U svoje bi zdravstvene kartone, pokazuje jedno ispitivanje, žene seksualni odnos same sebi prepisale čak više od tri puta na tjedan

Tko je zapravo napaljeniji?
Tko je zapravo napaljeniji? (Shutterstock)
Više o

seks

,

libido

,

muškarci

,

žene

Tko zapravo više želi seks - muškarci ili žene!? Odgovor je uvijek isti, jačina libida uvjetovana je samim pojedincem, a ne njegovim spolom. 

U svoje bi zdravstvene kartone, pokazuje jedno ispitivanje, žene seksualni odnos same sebi prepisale čak više od tri puta na tjedan. Ta bi terapija, kažu, riješila sve frustacije.

Ipak, stručno objašenje kaže da seks ovisi i o radu mozga, a tu stvari, dragi naši, stoje ovako...

"Istraživanja nam pokazuju da muškarci češće misle na seks i da puno češće iniciraju. Što ne znači da žene ne žele seks, samo žene manje iniciraju", kaže seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.

Neka se ne naljuti jači spol, ali i za to postoji opravdan razlog.

"Ženama mozak non stop radi, non stop o nečemu razmišlja... I da bi žena bila spremna za seks, njoj se mora taj mozak prvo malo umiriti", kaže seksualna terapeutkinja Barolin Belić.

Muškarci, pak, kaže znanost, nemaju takvih problema.

"Njihov mozak ne radi na taj način kao ženin. Dakle, u uporedbi s onim što se događa, ajmo reći da je malo mirniji i zbog toga ta češća pomisao i to češće iniciranje", objašnjava seksualna terapeutkinja Barolin Belić. 

Ipak, dokazano je kako žene seks i odbijaju, i to najčešće zbog ovih razloga...

"Umor, nespavanje, mala djeca , ako je puno posla oko male djece, obaveze na poslu, obaveze sa čvrstim rokovima", kaže seksualna terapeutkinja Barolin Belić

I uz sve to, i dalje ga žele minimalno tri puta na tjedan. Što bi tek bilo da nemaju toliko briga na pameti i da im mozak radi samo malčicu sporije?! 

06.06.2016. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh