« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
cjepivo u opticaju

Cijepljenje protiv svinjske gripe počelo je jutros

Prednost imaju rizične skupine - djeca. pretile osobe, medicinsko osoblje, trudnice i kronični bolesnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

cjepivo protiv gripe

,

svinjska gripa

,

H1N1

,

HZJZ

,

cjepljenje

U svim županijskim uredima za javno zdravstvo jutros je počelo cijepljenje protiv svinjske gripe, potvrđeno je u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ).

Diljem Hrvatske distribuirano je 140 tisuća doza cjepiva za pandemijsku gripu a prednost kod cijepljenja imaju rizične skupine - kronični plućni bolesnici, trudnice u drugom i trećem tromjesečju trudnoće, ekstremno pretile osobe, djeca s kroničnim bolestima od 6 mjeseci do 3 godine starosti te zdravstveni djelatnici.

U ambulanti zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" jutros je, kako se doznaje, bilo interesa za cijeljenje, uglavnom starijih osoba, ali gužve nema.

Od ponedjeljka će cijepljenje početi i kod liječnička obiteljske medicine, a nakon rizičnih skupina, na red za cijepljenje će doći i ostali građani, za koje će cijepljenje također biti besplatno.

Hrvatska je ukupno kupila 1,5 milijun doza cjepiva protiv svinjske gripe "Focetria" farmaceutske kompanije Novartis. Daljnji količine cjepiva za pandemijsku gripu očekuje se tijekom prosinca. (hina/metro-portal)

27.11.2009. 11:21:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh