« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MINISTAR BAJS

Čičak nije dobro pročitao predloženi zakon o golfu

Ministar turizma ocijenio je da predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora nije točno pročitao predloženi zakon o golfu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Damir Bajs

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

Zakon o golfu

Kako navodi Bajs, Čičak je današnjom izjavom "potvrdio činjenicu koja se kao teza često provlači da je golf u Hrvatskoj nepoželjan te da su ulagači u golf očito ljudi sumnjivih namjera koji ponajprije žele betonizirati obalu iako su činjenice potpuno drugačije".

Bajs u očitovanju na Čičkovu konferenciju za novinare navodi da je predsjednik HHO-a netočno pročitao rečenice iz prijedloga zakona u kojima stoji da se gustoća izgrađenosti građevina utvrđuje dokumentima prostornog uređenja i "ne smije zauzimati više od 25 posto od ukupne tlocrtne površine na kojoj se planira izgradnja ugostiteljsko-turističkih građevina namijenjenih smještaju".

"Gospodin Čičak nije u stanju ispravno pročitati dvije do tri rečenice koje objašnjavaju gdje se nalaze golf-tereni u Hrvatskoj jer inače ne bi neistinito tvrdio da su oni planirani samo uz hrvatsku obalu kada su 34 igrališta predviđena u županijama koje nemaju nikakav dodir s morem", ističe Bajs.

U proteklih 20 godina, ističe Bajs, u Hrvatskoj su izgrađena "svega tri golf-igrališta, a od stotinu ulagača koji su trebali preplaviti našu zemlju te zaraditi na betonizaciji nitko se niti jednom nije obratio ni Ministarstvu turizma ni drugim nadležnim ustanovama".

"Očito su ti 'kriminalci' našli manje sigurne zemlje u kojima se lakše može okrenuti sumnjiv novac kao što su, primjerice, Velika Britanija, koja ima oko dvije tisuće golf-igrališta, Njemačka s 500-tinjak igrališta, ili Austrija s njih 150", navodi se u očitovanju ministra turizma.(hina/metro-portal)

23.04.2010. 17:35:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh