« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
Tuborg green fest

Cibona će ugostiti grupu Kaiser Chiefs

Popis izvođača na festivalu, koji će se dogoditi 3. listopada, obogatio poznati britanski bend

Fotografija vijesti
Više o

Edo Maajka

,

KC Dražen Petrović

,

Lollobrigida

,

Kiril Džajkovski

,

Tuborg Green Fest

,

Kaiser Chiefs

Zahvaljujući Tuborg Green festu, ovogodišnja izdašna koncertna sezona u metropoli bit će bogatija za još jednu glazbenu atrakciju, koja 3. listopada nastupa u KC Dražen Petrović.

Tuborg Green fest na svom proputovanju ovim dijelom Europe 3. listopada dolazi i u Hrvatsku i dovodi Kaiser Chiefse.

Uz engleske rockere u KC Dražen Petrović nastupit će i Lollobrigida, Edo Maajka te Kiril Džajkovski.

Svega deset dana nakon najvljenog nastupa u Zagrebu popularni indie rockeri trebali bi izdati novi album ‘Off With Their Heads’, na kojem gostuje i Lily Allen. Najavni singl ‘Never Miss a Beat’ bit će objavljen 6.listopada, a zagrebačka publika možda među prvima čuje kako dio novog materija zvuči u live verziji.

U čast nogometašu

Kaiser Chiefs engleski je rock bend osnovan 1997. godine u Leedsu. Osnovali su ga pjevač Ricky Wilson, gitarist Andrew ‘Whitey’ White i bubnjar Nick Hodgson, a kasnije su im se pridružili basist Simon Rix te klavijaturist Nick Baines. Bend se orginalno zvao Ruston Parva, a 2003. godine mijenjaju ime i u Kaiser Chiefs, prema južnoafričkom nogometnom timu iz kojeg je u Leeds došao tada vrlo popularan igrač i kapetan Lucas Redebe. 

Ubrzo nakon promjene imena njihov prvi singl ‘I Predict a Riot’ izazvao je veliku pozornost britanskih medija i javnosti, pa se njihov album ‘Employment’ nametnuo kao najiščekivaniji britanski album 2005. godine. Album je opravdao očekivanja i ubrzo osvojio svijet svojim veselim i žestokim rock hitovima kao što su ‘Oh My God’, ‘Modern Way’ i ‘Everyday I Love You Less and Less’ te je prodan u više od 3 milijuna primjeraka. Za svoj uspjeh Kaiser Chiefsi nagrađeni su brojnim nagradama, među kojima se ističu tri Brit Awards za najbolju grupu, najbolji rock nastup i najbolji nastup uživo. Drugi album Kaiser Chiefsa „Yours Truly, Angry Mob“ objavljen je u veljači 2007. godine.

Tuborg Green Fest postao je svjetski festivalski brand, a za njegovo uprizorenje u Hrvatskoj ulaznice će se, po cijeni od 180 kuna, početi prodavati krajem kolovoza.

Pjesme za album, koji je snimljen u Hook End studiju, napisali su sami članovi benda. Inspiraciju za pjesme i nešto jači zvuk članovi benda pokupili su na brojnim putovanjima diljem svijeta gdje su nastupali na velikim stadionskim koncertima kao predgrupa U2 i Foo Fightersima.

Ruski počeci

Tuborg Green aktivan je organizator glazbenih događanja u Hrvatskoj (Tuborg Green Beat, Greeneval, Greencajt) i svijetu, pa je tako jedan od suorganizatora Roskilde festivala u Danskoj ili pak novosadskog EXIT-a.

Tuborg Green fest je vlastiti projekt ovog pivskog brenda. S održavanjem koncerata započeli su prije tri godine u Moskvi gdje su, na prvom Tuborg Green Festu nastupili Foo Fightersi.

Od tada festival neprekidno putuje Europom, a na njemu su nastupile zvijezde poput Metallice, Red Hot Chilli Pappersa, Franz Ferndinanda i mnogih drugih.
Ulaznice se od kraja kolovoza mogu kupiti u Dallas Music Shopovima i Aquarius CD Shopovima u Zagrebu, Rijeci i Splitu.    (METRO)

15.08.2008. 13:27:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh