Metro-portal.hr

objavljeno 15.08.2008. 13:27:18
Tuborg green fest

Cibona će ugostiti grupu Kaiser Chiefs

Popis izvođača na festivalu, koji će se dogoditi 3. listopada, obogatio poznati britanski bend

Fotografija vijesti

Zahvaljujući Tuborg Green festu, ovogodišnja izdašna koncertna sezona u metropoli bit će bogatija za još jednu glazbenu atrakciju, koja 3. listopada nastupa u KC Dražen Petrović.

Tuborg Green fest na svom proputovanju ovim dijelom Europe 3. listopada dolazi i u Hrvatsku i dovodi Kaiser Chiefse.

Uz engleske rockere u KC Dražen Petrović nastupit će i Lollobrigida, Edo Maajka te Kiril Džajkovski.

Svega deset dana nakon najvljenog nastupa u Zagrebu popularni indie rockeri trebali bi izdati novi album ‘Off With Their Heads’, na kojem gostuje i Lily Allen. Najavni singl ‘Never Miss a Beat’ bit će objavljen 6.listopada, a zagrebačka publika možda među prvima čuje kako dio novog materija zvuči u live verziji.

U čast nogometašu

Kaiser Chiefs engleski je rock bend osnovan 1997. godine u Leedsu. Osnovali su ga pjevač Ricky Wilson, gitarist Andrew ‘Whitey’ White i bubnjar Nick Hodgson, a kasnije su im se pridružili basist Simon Rix te klavijaturist Nick Baines. Bend se orginalno zvao Ruston Parva, a 2003. godine mijenjaju ime i u Kaiser Chiefs, prema južnoafričkom nogometnom timu iz kojeg je u Leeds došao tada vrlo popularan igrač i kapetan Lucas Redebe. 

Ubrzo nakon promjene imena njihov prvi singl ‘I Predict a Riot’ izazvao je veliku pozornost britanskih medija i javnosti, pa se njihov album ‘Employment’ nametnuo kao najiščekivaniji britanski album 2005. godine. Album je opravdao očekivanja i ubrzo osvojio svijet svojim veselim i žestokim rock hitovima kao što su ‘Oh My God’, ‘Modern Way’ i ‘Everyday I Love You Less and Less’ te je prodan u više od 3 milijuna primjeraka. Za svoj uspjeh Kaiser Chiefsi nagrađeni su brojnim nagradama, među kojima se ističu tri Brit Awards za najbolju grupu, najbolji rock nastup i najbolji nastup uživo. Drugi album Kaiser Chiefsa „Yours Truly, Angry Mob“ objavljen je u veljači 2007. godine.

Tuborg Green Fest postao je svjetski festivalski brand, a za njegovo uprizorenje u Hrvatskoj ulaznice će se, po cijeni od 180 kuna, početi prodavati krajem kolovoza.

Pjesme za album, koji je snimljen u Hook End studiju, napisali su sami članovi benda. Inspiraciju za pjesme i nešto jači zvuk članovi benda pokupili su na brojnim putovanjima diljem svijeta gdje su nastupali na velikim stadionskim koncertima kao predgrupa U2 i Foo Fightersima.

Ruski počeci

Tuborg Green aktivan je organizator glazbenih događanja u Hrvatskoj (Tuborg Green Beat, Greeneval, Greencajt) i svijetu, pa je tako jedan od suorganizatora Roskilde festivala u Danskoj ili pak novosadskog EXIT-a.

Tuborg Green fest je vlastiti projekt ovog pivskog brenda. S održavanjem koncerata započeli su prije tri godine u Moskvi gdje su, na prvom Tuborg Green Festu nastupili Foo Fightersi.

Od tada festival neprekidno putuje Europom, a na njemu su nastupile zvijezde poput Metallice, Red Hot Chilli Pappersa, Franz Ferndinanda i mnogih drugih.
Ulaznice se od kraja kolovoza mogu kupiti u Dallas Music Shopovima i Aquarius CD Shopovima u Zagrebu, Rijeci i Splitu.    (METRO)

15.08.2008. 13:27:18
http://metro-portal.hr/cibona-ce-ugostiti-grupu-kaiser-chiefs/10868/