« Sport
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
treće kolo lp

Bebek donio pobjedu Bordeauxu

Philippe Mexes i Nicolas Anelka
Philippe Mexes i Nicolas Anelka (Getty Images)
Više o

Liga prvaka

,

treće kolo Lige prvaka

,

Chelsea - Roma

,

Ivan Bebek

U derbiju trećeg kola A skupine nogometne Lige prvaka Chelsea je u Londonu pobijedio Romu 1:0. Jedini pogodak u utakmici bez pravih prilika postigao je John Terry 13 minuta prije kraja utakmice.

Identičnim rezultatom Bordeaux je pobijedio Cluj 1:0 i posve zakomplicirao stanje u skupini A u kojoj nakon polovice utakmice sve četiri momčadi imaju ravnopravne izglede za plasman u drugi krug.

Chelsa vodi sa sedam bodova, Cluj ima četiri, a Roma i Bordeaux po tri boda.

Prvu pobjedu u skupini francuskom prvaku je osigurao autogol Cadua u 54. minuti. Susret je vodio Riječanin Ivan Bebek uz asistenciju Petrovića i Šetke, a četvrti sudac je bio Strahonja.

U skupini D, Atletico Madrid i Liverpool su na Vicente Calderonu odigrali 1:1. Gosti su poveli u 14. minuti pogotkom Robbiea Keanea, a Atletico je izjednačio sedam minuta prije kraja utakmice pogotkom Simao Sabrose.

Na vrhu ljestvice su Atletico i Liverpool sa po sedam bodova, PSV ima tri, a Marseille je bez bodova na začelju.

Domaćin je ovu utakmicu trebao odigrati 300 kilometara izvan Madrida, no Uefa je uložila žalbu, pa je suspenzija odgođena. Gosti su u Madrid stigli bez ponajboljeg igrača Fernanda Torresa, bivšeg člana Atletica. U drugom susretu PSV je u Eindhovenu slavio protiv Olympique Marsillea 2:0 i osvojio prve bodove. Oba pogotka postigao je Danny Koevermans (71, 85).

Nogometaši Barcelone rutinski su odradili susret trećeg kola C skupine Lige prvaka. Barca je na gostovanju u Švicarskoj deklasirala Basel 5:0 i upisala treću pobjedu. Pogotke za katalonsku momčad koja je mogla slaviti dvostruko većim rezultatom bili su Lionel Messi (4), Sergi Busquets (15), Bojan Krkic (22, 46) Xavi (48).

Barca ima maksimalnih devet bodova, Sporting ima šest, Šahtar tri, a na začelju je Basel bez bodova.

U drugom susretu iz skupine Sporting je načinio veliki korak prema plasmanu u drugi krug pobijedivši u Donjecku Šahtar 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Liedson u 76. minuti. Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odradio je cijeli susret i u završnici utakmice dobio je žuti karton.

Nogometaši Intera upisali su očekivanu pobjedu protiv ciparskog prvaka Anorthosis Famaguste 1:0 u susretu trećeg kola B skupine nogometne Lige prvaka. Strijelac jedinog pogotka bio je Adriano u 44. minuti utakmice.

Prema poziciji na ljestvici nakon prva dva kola bio je to derbi skupine jer su Inter i Anorthosi osvojili po četiri boda. Međutim, na terenu nije bilo nikakve neizvjesnosti. Aktualni talijanski prvak je ipak neki drugi svijet za Ciprane.

Inter vodi sa sedam bodova, Ciprani su ostali na drugom mjestu sa četiri boda, tri boda ima Werder, a Pao jedan.

U drugom susretu Panathinaikos i Werder su u Ateni odigrali odličnu utakmicu koja je na koncu završila bez pobjednika 2:2. Dvostruki strijelac za Pao je bio Mantzios (36, 68), dok su strijelci za goste bili Mertesacker (29) i Hugo Almeida (83). Hrvatski reprezentativac Mario Galinović nije branio za grčki sastav, dok je Ante Rukavina ušao u igru u 83. minuti. Jurica Vranješ nije nastupio za Werder. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 10:07:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    vedrance13
    23.10.2008. 13:44
    anorthosis i cluj za sva vremena
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh