« Sport
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Proslavili Draženov rođendan

15. obljetnica Draženu Petroviću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Suvar, CROPIX)
Više o

Dražen Petrović

,

muzej Dražena Petrovića

Povodom obilježavanja rođendana Dražena Petrovića te s obzirom da se ove godine obilježava i 15. obljetnica Draženove smrti, danas je u Muzejsko memorijalnom centru Dražena Petrovića predstavljen novitet za posjetitelje - audio vodič kroz muzejski postav.

Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića je rezultat napora Zaklade Dražena Petrovića koja se istaknula stipendiranjem talentirane djece i mladih. Stalni izložbeni postav sadrži više od 500 eksponata i kronološki slijedi životni put Dražena Petrovića koji je svojom ljudskom i igračkom veličinom stekao milijune poklonika diljem svijeta, a u sklopu obilježavanja, u četvrtak će građani imati besplatan ulaz u Muzej koji će biti otvoren od 10 - 18.30 sati.

"O Draženovoj ljudskoj i igračkoj veličini najviše govore podaci o posjećenosti Muzeja - u proteklih godinu dana posjetilo ga je više od 18.000 građana i turista od kojih mnogi Zagreb posjećuju samo zbog Draženova muzeja. Posebno mi je drago da mladi najbolje prihvaćaju i njeguju Draženovo naslijeđe," kazala je Aleksandra Vlatković, kustosica Muzejsko memorijalnog centra Dražen Petrović.

Na svečanosti je predstavljen i audio vodič - mobileGuide, jednostavna i svima dostupna usluga osmišljena po uzoru na audio vodstva svjetskih muzeja. Prednost je ovakvog sustava da se komunikacija obavlja putem mobitela i to uz pomoć prepaid bona, što građanima olakšava razgledavanje muzeja. Posebnost ove usluge leži u činjenici da 25% potrošenog novca s mobileGuide bona ostaje instituciji u kojoj je potrošen. Samim time, korištenjem mobileGuide bona podupire se očuvanje hrvatske kulturne baštine.

Čitavi događaj održan je pod medijskim pokroviteljstvom Radio Cibone, Plavog radija i Sportskih novosti, a svojim nastupom svečanost su uveličali Zagrebački solisti. Draženu su počast odali gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, predsjednik HOO-a, Zlatko Mateša, Stojko Vranković, Franjo Arapović, Dubravko Šimenc, naši olimpijci Filip Ude i Martina Zubčić te mnogi drugi. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 09:55:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh