« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Chelsea dalje nakon drame, Barca lagano prošla Bayern

Ljepotica na Stamford Bridgeu prepričavat će se godinama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Liga prvaka

,

Barcelona Bayern

,

Chelsea Liverpool

Nogometaši Chelsea izborili su plasman u polufinale nogometne Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala odigrali na Stamford Bridgeu 4:4 protiv Liverpoola.

Kako je Chelsea u prvom susretu slavio 3:1 ukupnim rezultatom 7:5 preskočili su "Redse" i izborili polufinalni ogled protiv Barcelone.

Bila je to sasvim sigurno najljepša utakmica ove sezone u Ligi prvaka. Dvoboj prepun drame i silnih preokreta. Liverpool je vodio 2:0, Chelsea okrenuo na 3:2, "Redsi" se još jednom vratili u susret postigavši dva gola za 4:3, no domaćin je četvrtim pogotkom razbio sva nadanja gostiju da bi mogli do čuda.

Premda su nastupili bez nedovoljno spremnog kapetana Stevena Gerrarda, gosti su sjajno otvorili utakmicu u Londonu. Od prve minute nametnuli su jak presing i pritisak na zadnju liniju nedozvolivši igračima Chelsea da pohvataju konce igre. "Redsi" su bili hrabriji i odlučniji svjesni kako nemaju previše mjesta za kalkulacije. Takav pristup izrodio je u prvom dijelu dva pogotka u mreži Petra Čecha. Prvog je postigao iz slobodnog udarca Fabio Aurelio u 19. minuti, a drugog Xabi Alonso devet minuta kasnije iz jedanaesterca. Domaćini su prigovarali zbog kaznenog udarca, no španjolski sudac Luis Medina Cantalejo je Ivanovićevo povlačenje Xavia Alonsa okarakterizirao kao jedanaesterac. Do konca prvog dijela gosti su imali još dvije sjajne prilike i mogli su već u prvom dijelu anulirati zaostatak iz prve utakmice.

U nastavku utakmice gledali smo posve drugačiju sliku i potpuno drugačiji Chelsea. "Bluesi" su za svega 12 minuta izjednačili golovima Drogbe (51) i Alexa (57), a kada je Frank Lampard u 76. minuti zabio za 3:2 činilo se kako je sve gotovo. Međutim, Liverpool se još jednom čudesno vratio golovima Lucasa (81) i Dirka Kuyta (83) i u tim trenucima je trebao još jedan gol za prolaz. No, sve dvojbe otklonio je Lampard svojim drugim pogotkom u 89. minuti.

CHELSEA - LIVERPOOL 4:4

LONDON. Stadion Stamford Bridge - 42.055 gledatelja; Sudac: Luis Medina Cantalejo (Španjolska);

Strijelci: 0:1 Fabio Aurelio (19), 0:2 Xabi Alonso (28-11m), 1:2 Didier Drogba (51), 2:2 Alex (57), 3:2 Lampard (76), 3:3 Lucas (81), 3:4 Kuyt (83), 4:4 Lampard (89)

Žuti kartoni: Ivanović, A.Cole, Carvalho / Benayoun

Crveni kartoni:

Chelsea: Cech - Ivanović, Alex, Carvalho, A.Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou (od 36. Anelka), Drogba (od 90+3. Di Santo), Malouda

Liverpool: Reina - Arbeloa (od 85. Babel), Skrtel, Carragher, Aurelio - Xabi Alonso, Mascherano (od 69. Riera), Lucas - Kuyt, Benayoun - Torres (od 80. N'gog))

U drugom uzvratnom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Bayern i Barcelona su u Munchenu odigrali 1:1 i katalonska momčad se rutinski plasirala u polufinale nakon što je u prvom susretu slavila 4:0.

Barca je u Muchenu odigrala koliko je trebalo da ne izgubi. Domaćin je poveo pogotkom Francka Riberya u 47. minuti, a rezultat je izjednačio Seydou Keita u 73. minuti nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali i Xavi, te Iniesta.

Barcelona će u polufinalu igrati protiv Chelsea.

BAYERN - BARCELONA 1:1

MUNCHEN. Stadion Allianz Arena - 66.000 gledatelja; Sudac: Roberto Rosetti (Italija);

Strijelci: 1:0 Ribery (47), 1:1 Keita (73)

Žuti kartoni: Lucio, Lell, Borowski, Demichelis / Puyol, Alves

Crveni karton: -

Bayern: Butt - Lell, Demichelis, Lucio, Lahm - Sosa (od 78. Altintop), van Bommel, Ottl, Ze Roberto (od 78. Borowski) - Ribery - Luca Toni

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Yaya Toure, Keita - Messi, Eto'o, Iniesta (od 78. Hleb)

 

15.04.2009. 08:39:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh