« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
HRVATSKI KUP

U tri dana dva derbija na Poljudu

Završnica kupa i zadnje kolo prvenstva odigrat će se u Splitu 28. i 31. svibnja.

(Vladimir Dugandžić, CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Dinamo

,

Maksimir

,

Poljud

,

Zoran Mamić

,

Zorislav Srebrić

,

Hrvatski kup

,

Fredi Fiorentini

Na današnjem ždrijebu održanom u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza odlučeno je da se prva utakmica finala nogometnog Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka odigra 13. svibnja na stadionu u Maksimiru, a uzvrat 28. svibnja na Poljudu.

Voljom ždrijeba, a kuglice je izvlačio savjetnik u Hrvatskome nogometnome savezu Ante Pavlović, pobjednik Hrvatskog kupa bit će poznat 28. svibnja nakon uzvrata na Poljudu, a na istom stadionu će se samo tri dana kasnije ponovno sučeliti Hajduk i Dinamo u zadnjem kolu prvenstva.

"Nismo nezadovoljni ždrijebom, a nadam se sportskoj i korektnoj borbi u obje utakmice. Kako u četiri dana igramo dvije utakmice u Splitu morat ćemo se pripremiti i organizacijski", kazao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

"Hajduk je zadovoljan ždrijebom, iako mislim da i nije prednost igrati uzvrat na svom stadionu. Nema pravila i to se pokazalo i na utakmicama Lige prvaka. Bit će to neizvjesni i spektakularni dvoboji, kako i dolikuje finalu Kupa", izjavio je direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić nije potvrdio, ali ni opovrgnuo činjenicu da je Dinamo i službeno zatražio od Izvršnog odbora inozemne suce za utakmice sa Hajdukom.

Nisam upoznat sa zahtjevom za inozemnim sucima, ali tvrdim da te utakmice moraju suditi nepristani suci jer je medijski pritisak nevjerovatan, kazao je Mamić, dok je Fiorentini izjavio kako "ne zna ništa o zahtjevu Dinama".

Zagrebački Dinamo devet je puta bio pobjednikom Kupa (1994, 1996, 1997, 1998, 2001, 2002, 2004, 2007, 2008), dok Hajduk ima četiri naslova (1993, 1995, 2000, 2003)

Glavni tajnik HNS-a Srebrić izjavio je kako je hrvatska nogometna reprezentacija dobila tri poziva za odigravanje međunarodnih utakmica u listopadu. Prvi poziv se odnosi na turneju po Kini, drugi je od Japanaca koji žele utakmicu sa Hrvatskom u Japanu, dok je izabranike Slavena Bilića pozvao i Čile, ali uz napomenu da je moguća i opcija da Čileanci dođu u Hrvatsku. (hina/metro-portal)

15.04.2009. 13:34:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh