« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
revolucija u rijeci

Otvorena izložba o Che Guevarinom djetinjstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rijeka

,

izložba

,

fotografija

,

fotografije

,

Che Guevara

,

djetinjstvo

Izložba "El Che - svjedočanstva iz arhiva obitelji Guevara" koja se sastoji od fotografija iz djetinjstva te izvornih pisama južnoameričkog revolucionara Ernesta Che Guevare, otvorena je 28.01.2009. u izložbenom prostoru riječke "Filodrammatice".

Izložba je prvotno postavljena u Kopru u organizaciji Neve Zajc, ravnateljice tamošnjeg kazališnog Primorskog poletnog festivala, a Rijeka je prvi grad izvan Slovenije u kojem izložba gostuje.

Na njoj je predstavljeno 30-tak fotografija iz razdoblja Guevarina djetinjstva u argentinskoj Alta Graciji. Nastala je zahvaljujući drugoj supruzi Ernestova oca Ani Erra de Guevara Lynch i Ernestovoj polusestri Mariji Victoriji Guevara koje su koparskom muzeju ustupile nikada ranije izlagane fotografije iz obiteljskog albuma.

Posebnost riječke izložbe je izložena fotografija riječkog fotografa i umirovljenog fotoreportera "Novoga lista" Petra Čuče Grabovca na kojoj je snimljen Che Guevara na riječkom Korzu prilikom posjeta 1959. godine.

Na otvaranju su, uz Nevu Zajc, govorili i književnik i publicist Milan Rakovac, zastupnik u slovenskom parlamentu Franco Juri i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Izložba ostaje otvorena do 19. veljače. (hina/metro-portal)

28.01.2009. 20:59:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh