« Svijet
objavljeno prije 11 godina
BORAC

Chavez ponovno na liječenju na Kubi

Nakon tri operacije u godinu dana venezuelanski predsjednik ide na radioterapiju kod prijatelja Fidela Castra

Chavez se ne predaje
Chavez se ne predaje (Arhiva)
Više o

Hugo Chavez

,

Kuba

,

Rak

,

operacija

,

radioterapija

,

maligni tumor

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez u nedjelju će se vratiti na Kubu gdje će započeti s radioterapijom radi liječenja raka. Chavez je izjavio da je u dobroj formi i da će se vratiti kući za nekoliko dana.

Od povratka u Caracas iz Havane prije tjedan dana, nakon treće operacije u manje od godinu dana kojom mu je uklonjen maligni tumor iz zdjelice, 57-godišnji socijalistički vođa najavio je da će uskoro početi s radioterapijom. No, do subote nije otkrio hoće li se liječiti na Kubi ili u Venezueli.

"Večeras odlazim u Havanu. Odlučio sam na preporuku svog medicinskog i političkog tima sutra započeti s raditerapijom", rekao je Chavez tijekom sastanka vlade.

Očekuje se da će ga terapija oslabiti tijekom kampanje za osvajanje novog šestogodišnjeg mandata na predsjedničkim izborima 7. listopada.

Chavez dominira venezuelanskom politikom posljednjih 13 godina, a njegova bolest je šokirala birače u zemlji koja je najveći izvoznik nafte u Južnoj Americi.

Očekuje se da će ga liječenje spriječiti u njegovoj kampanji "čovjek na ulice" koju je tako dobro primjenjivao u prošlosti.

Neki se pitaju koliko će Chavez biti sposoban upravljati ako ponovo pobjedi.

 

25.03.2012. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh