« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
STVARNO?

ChatGPT je najbrži rastuća aplikacija

Chatbot ChatGPT, kalifornijske kompanije OpenAI koja se bavi razvojem umjetne inteligencije, najbrže je rastuća aplikacija u povijesti.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

ChatGPT

,

OpenAI

Prema studiji UBS-a, ChatGPT imao je 13 milijuna jedinstvenih posjetitelja dnevno u siječnju, što je više nego dvostruko više od broja posjetitelja u prosincu. ChatGPT postoji oko dva mjeseca, a već ima 100 milijuna korisnika mjesečno, zaključak je studije.

Studija, koja se poziva na podatke analitičke tvrtke Similarweb, pozicionira ChatGPT u odnosu na druge brzorastuće aplikacije kao što su TikTok i Instagram. Za usporedbu, trebalo je devet mjeseci da TikTok dosegne 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, dok je Instagramu trebalo dvije i pol godine.

"U 20 godina praćenja internetskog prostora ne možemo se sjetiti bržeg rasta među potrošačkim internetskim aplikacijama", napisali su analitičari UBS-a u studiji.

Izvješće dolazi samo dan nakon što je OpenAI lansirao ChatGPT Plus, koji je plaćena verzija chatbota. 

Košta 20 dolara mjesečno, a korisnicima nudi pristup ChatGPT-ju tijekom razdoblja najvećeg korištenja, brže vrijeme odgovora i prioritetan pristup novim značajkama.

ChatGPT je postao iznimno popularan gotovo odmah nakon lansiranja, a korisnici su ga upotrebljavali za široku paletu zadataka, od pisanja pjesama, preko varanja u esejima na fakultetu, do toga da bot piše kod za malware. 

Microsoft, koji je već bio investitor u OpenAI, nedavno je uložio dodatnih 10 milijardi dolara u tvrtku, a navodno radi na integraciji ChatGPT-ja u neke od svojih usluga, uključujući Bing. ChatGPT je također privukao pozornost Googlea, za koji se tvrdi da razvija nekoliko vlastitih AI alata za javnost.

03.02.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh