« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
OSTAJE U ZATVORU

Charlesu Mansonu 12. put odbijen zahtjev za uvjetnim puštanjem

Manson nije bio na saslušanju, a odbor za uvjetne kazne je zaključio da on nije uložio nikakav trud da se rehabilitira i socijalizira

Fotografija vijesti
Više o

serijski ubojica

,

Charles Manson

Sukladno očekivanjima stručnjaka, odbor za uvjetne kazne savezne države Kalifornije po dvanaesti je puta odbio zahtjev za puštanjem zloglasnom serijskom ubojici Charlesu Mansonu, prenosi Hina.

77-godišnji Manson se dulje od 40 godina nalazi u zatvoru, gdje izdržava doživotnu kaznu.

Manson nije bio na saslušanju, a odbor za uvjetne kazne je zaključio da on nije uložio nikakav trud da se rehabilitira i socijalizira.

Manson služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva sedam osoba 1969. godine u Los Angelesu, među kojima je bila i trudna supruga Romana Polanskog, Sharon Tate.

Tada je Manson kao i četvero njegovih suučesnika osuđen na smrt, ali je kazna 1972., kada je Kalifornija ukinula smrtnu kaznu, zamijenjena je doživotnim zatvorom.

Među njegovim sljedbenicama, Leslie Van Houten je odbijen 19. zahtjev za puštanjem na slobodu u srpnju 2010., a Susan Atkinson je umrla u zatvoru od raka u rujnu 2009. nakon što joj je odbijena molba za puštanje na slobodu.

12.04.2012. 08:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh