« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Četvrtina nogometaša je depresivna

Čak četvrtina nogometaša ima simptome anksioznosti i depresije, pokazalo je istraživanje Sindikata profesionalnih nogometaša (FIFPro)

Nije sve krasno i divno
Nije sve krasno i divno (Arhiva)
Više o

nogomet

,

depresija

,

nogometaši

,

anksioznost

Glamurozni život nogometnih zvijezda koji nam serviraju mediji ima i svoju tamnu stranu, tvrde u Sindikatu profesionalnih nogometaša.

"Unatoč raširanom mišljenju kako nogometaši uživaju brojne blagodati, te da imaju ugodan i raskošan život, činjenica je da život profesionalnih nogometaša ima i svoje tamne strane, a najveći je problem depresija", izjavio je Vincent Gouttebarge, koji je proveo istraživanje za FIFPro.

U istraživanju su sudjelovali aktivni i umirovljeni nogometaši iz Nizozemske, Škotske, Irske, SAD, Australije i Novog Zelanda. Anketirano je 180 aktivnih profesionalnih nogometaša, a 26% ima simptome anksioznosti i depresije, 19% njih ima problema sa alkoholom, a 7% ih puši.

Kod umirovljenih nogometaša problemi su još veći. U istraživanju je sudjelovao 121 bivši nogometaš, a njih 39% pati od anksioznosti i depresije, 32% pretjerano konzumira alkohol, a 12% su pušači.

03.04.2014. 17:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh