« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
PREPORUČAMO

Četiri najčešća mita o 4K televizorima

Približavanjem blagdana raste broj atraktivnih ponuda i popusta koje je nemoguće ignorirati. Televizori svakako nisu izuzetak i mnogima je novi TV visoko na listi želja

Što se sve priča o 4K televizorima
Što se sve priča o 4K televizorima (preporucamo.com)
Više o

mitovi

,

značajke

,

4K televizori

Ako želite procijeniti je li zaista riječ o povoljnoj kupnji ili vas pokušavaju nasamariti, potrebno je razumjeti suvremene tehnologije i značajke...

Jedan od najspominjanijih termina svakako je 4K ili kako ga još zovu Ultra HD ili UHD, ovisno o tržištu. 4K zapravo znači da televizor može prikazati detalje slike kao nikad dosad (oznaka 4K dolazi od prvog broja razlučivosti 4096 x 2160). Ova tehnologija na tržištu već sad raste nevjerojatnom brzinom pa tako istraživanje Strategy Analyticsa predviđa njenu prisutnost u polovici američkih domova do 2020. godine.

Međutim, među potrošačima još uvijek postoje brojni mitovi i nerazumijevanja o tome što 4K stvarno jest. Razotkrivamo zato četiri najčešća mita kako bismo vam pomogli da napravite odluku o blagdanskoj kupnji 4K TV modela koji je upravo za vas.

Mit #1: „4K televizori su preskupi"

Cijene 4K TV-a pale su dramatično u posljednjih godinu dana jer proizvodnja sazrijeva i sve se više igrača uključuje. Na najvećem tržištu televizora na svijetu, u SAD-u, moguće je pronaći mnoge 4K televizore za manje od tisuću dolara, što je jeftinije od nekih high-end Full HD modela.

Ostale mitove i istine pročitajte na portalu Preporučamo.com

29.11.2015. 15:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh