« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
PRIZNANJE

Četiri Hrvata na Googleovoj listi pokretača promjena

Google je četiri Hrvata uvrstio na popis 100 najvećih inovatora u srednjoj i istočnoj Europi opisavši ih kao društvo sto izazivača nove Europe

Koga Google cijeni u regiji
Koga Google cijeni u regiji (Arhiva)
Više o

Google

,

inovatori

,

pokretači promjena

Na popisu su Matija Kopić, osnivač Farmerona, zatim Jan Jilek, osnivač Dotmetricsa i pokretač inicijative 1000startups.eu, Valent Turković, pokretač projekta prijenosnih wi-fi točaka za izbjeglice, i Miroslav Vrakić, osnivač Serwantessa.

Inicijator projekta iz fondacije Res Publica Wojciech Przybylski kaže da su željeli složiti popis ljudi koji u različitim područjima ljudskog djelovanja koriste tehnologiju na potpuno drukčiji način.

"Ovo je popis osoba koje će u vrlo bliskoj budućnosti biti pokretači promjena u srednjoj i istočnoj Europi", kaže Przybylski.

Matija Kopić iz Farmerona, osječkog startupa koji povezuje stočarstvo i internet stvari, kaže da je sad u jako dobrom fazi razvoja.

"Bili smo usmjereni na američko tržište, a sad radimo na širenju na Daleki istok i Južnu Ameriku", kaže Kopić.

Jan Jilek iz Dotmetricsa kaže da mu je drago što je dobio to priznanje, ali ne želi da njegova inicijativa 1000startups.eu bude na taj način personalizirana.

Dodaje da se EU mora više otvoriti prema inovacijama i startupima, poduprijeti daljnji razvoj investicijskih ekosustava i otvoriti prilike da startupi lakše dođu do tržišta

29.11.2015. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh