« Žene
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
EHHH

Česte greške žena u tridesetima

Žene u tridesetima ponekad griješe u pristupu, jer u tim godinama već počinje društveni pritisak u slučaju da nije u stabilnoj vezi

Društveni pritisak jača u tridesetima
Društveni pritisak jača u tridesetima (Shutterstock)
Više o

izlasci

,

žene

,

veze

,

muškarci

,

tridesete

,

greške

Bez obzira na sav napredak koji su žene u zadnjim desetljećima ostvarile na polju emancipacije, i dalje je društveni pritisak na brak i djecu prejak, pa stoga kad žene zagaze u tridesete, dolazi do problema.

Tako nije rijedak slučaj da se svaki partner nakon tridesete u samom startu gleda kao potencijalni otac s kojim će se organizirati savršen život i obitelj. Treba li reći da se većini muškaraca to ne sviđa?

No, u isto vrijeme sve se muškarce uspoređuje s nekim idealnim iz nekih drugih vremena bezbrižnosti, na koja se gleda kao na najbolje razdoblje života, a zapravo bi s trideset trebali biti mudriji i shvatiti sve kroz vremenski odmak. 

Kako pritisak raste, tako se i bliski prijatelji počinju promatrati kao potencijalni muževi, a izlaziti s nekim samo zato što ga znate cijeli život i možete predvidjeti svaku njegovu misao i nije baš najbolji način odabira životnog partnera. U istu kategoriju spadaju i kolege s posla, naravno.

Možda i najveća greška koja se može napraviti je postati previše samostalna, u smislu da ne dozvoljavate partneru da vas razmazi, plaća vam večere i slično jer ste vi, eto, ravnopravna žena koja je sposobna brinuti se sama o sebi.

Stoga, odbacite sve što vam pokušavaju natovariti na leđa u tim godinama i uživajte u sebi.

28.09.2013. 17:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh