« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PUT U EUROPU

Vlček: Češka na strani Hrvatske i nudi joj iskustvo iz EU-a

Bilateralna suradnja je izvrsna, ali ju je moguće poboljšati na razini odbora i skupina, smatra češki političar

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

EU

,

Luka Bebić

,

Češka

,

Hrvatska

,

miloslav vlček

Predsjednik Zastupničkog doma češkog parlamenta Miloslav Vlček ponovio je u ponedjeljak u Zagrebu potporu Češke pristupanju Hrvatske u EU-u i ponudio iskustvo Praga iz pregovora s Bruxellesom te funkcioniranja unutar EU-a.

"Češka u punoj mjeri podupire pristupanje Hrvatske EU-u. Naše iskustvo je bogato, bili smo predsjedavajući EU-a i sve je to ponuđeno", izjavio je Vlček nakon razgovora s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

Bebić i Vlček, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarali su u Saboru o hrvatskom pristupanju Uniji te o bilateralnim odnosima koje su ocijenili izvrsnima. "Bilateralna suradnja je izvrsna, ali ju je moguće poboljšati na razini odbora i skupina", rekao je Vlček.

Bebić je dodao da posjet visokog češkog dužnosnika daje novi poticaj odnosima dviju zemalja i parlamenata. "Predsjednik parlamenta je tu, dali smo novi impuls našim odnosima posebno kroz parlamentarnu suradnju koja se može nadopuniti ostalim vidovima suradnje", istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh