« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
UROTA?

Čelnik MMF-a Strauss-Kahn "predvidio podmetanje afere"

Na ručku s novinarima dnevnika La Liberation 28. travnja čelni čovjek MMF-a rekao je kako strahuje da bi mogao postati žrtvom urote

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn (Getty Images)
Više o

MMF

,

Dominique Strauss-Kahn

,

afera silovanje

Čelnik Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn, optužen za pokušaj silovanja u New Yorku, nedavno je povjerio novinarima da bi mu politički protivnici mogli ugroziti kampanju za francuske predsjedničke izbore namještanjem neke afere, piše u ponedjeljak portal Le Post, prenosi Hina.

Na ručku s novinarima dnevnika La Liberation 28. travnja čelni čovjek MMF-a rekao je kako strahuje da bi mogao postati žrtvom urote. Jedna će me žena optužiti "za silovanje na parkiralištu", a za "tu izmišljenu priču bit će nagrađena svotom od petsto tisuća do milijun eura", rekao je tom prigodom Strauss-Kahn po navodima jednog od nazočnih novinara. Strauss-Kahn, koji se pripremao postati kandidatom Stranke socijalista na predsjedničkim izborima, rekao je kako strahuje od "niskih udaraca" ministra unutarnjih poslova Claudea Gueanta, koji je desna ruka predsjednika Nicolasa Sarkozyja, piše list.

Na pitanje o svojim slabostima nabrojio je tri, "novac, žene i židovstvo", a zatim dodao: "Da, volim žene, pa što onda? Godinama govore o fotografijama divovskih orgija, no nikada nisam vidio ništa u javnosti? Pa neka onda pokažu te fotografije!", kazao je novinarima. Portal Yahoo na francuskom jeziku obiluje člancima o aferi Kahn. Po jednome od tih članaka do trenutka kad iziđe pred istražnog suca u ponedjeljak popodne po newyorškom vremenu, pravosuđe bi već trebalo imati rezultate uzorka tragova DNA na Kahnovoj i na odjeći žrtve. Drugi se članak odnosi na 32-godišnju Francuskinju Tristane Banon, koja je navodno bila žrtva seksualnog napada, a nasilnik je bio upravo Strauss-Kahn.

Iz mnoštva komentara na portalu, a među njima i ekstremnih poput poziva na Kahnovu kemijsku kastraciju i 15-godišnju samicu, izdvajaju se dvije skupine. Prva vjeruje da je riječ o "montiranoj aferi", a druga je ogorčena uvjerenjem moćnih ljudi da im je baš sve dopušteno. Dio komentatora poziva na suzdržanost jer je svatko nevin dok mu se krivnja ne dokaže, no neki korisnici povlače usporedbe između francuskog i američkog sustava. U Francuskoj bi takve optužbe prošle bez većih odjeka, piše jedan od komentatora i podsjeća na sličan slučaj filmskog redatelja Romana Polanskog.

16.05.2011. 15:30:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh