« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
DA?

Čelnici sindikata i ministar Ostojić ipak sjedaju za stol

Socijalni dijalog čelnika sindikata liječnika i medicinskih sestara Ivice Babića i Anice Prašnjak s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem održat će se danas u 17 sati u Ministarstvu zdravlja

Valjda će naći zajednički jezik
Valjda će naći zajednički jezik (Arhiva)
Više o

sindikat

,

štrajk

,

socijalni dijalog

,

liječnici

,

medicinske sestre

,

Rajko Ostojić

Uspostava socijalnog dijaloga preduvjet je za nastavak kolektivnih pregovora i prestanak štrajka u bolnicama koji je danas ušao u četvrti dan. Nastavak pregovora ministar je najavio danas na Radiju 101, a nakon toga predsjednik sindikata liječnika Ivica Babić potvrdio je novinarima da će se sastanak održati u 17 sati.

Ostojić je u Intervjuu tjedna Radija 101 ponovno istaknuo da se štrajkaše u bolnicama ne popisuje, već se provodi evidencija radnog vremena i ispunjavanja radnih obaveza. Dodao je i kako će o tome hoće li vrijeme provedeno u štrajku biti plaćeno, odlučiti Vlada.

Jučer je održana akcija '5 do 12', kojom su sindikati htjeli pokazati koliki je stvarni odaziv na štrajk u bolnicama budući da su oni i ministarstvo izlazili u javnost s oprečnim podacima o odazivu. Tijekom te akcije Babić je pozvao ministra da za vikend sjedne sa sindikalcima za pregovarački stol, a Ostojić je nakon toga izrazio spremnost za obnovu socijalnog dijaloga i pregovore sa sva tri reprezentativna sindikata u zdravstvu.

Babić je ponovno istaknuo kako im je cilj da sindikati liječnika i medicinskih sestara potpišu kolektivni ugovor za svoje članstvo, 'a ne netko treći na našu štetu'. Također očekuju otvaranje rasprave kamo ide hrvatsko zdravstvo.

Naglasio je i da se njegov sindikat zalaže za javni sektor u kojemu će zdravstvo biti socijalno usmjereno s optimalnim raspolaganjem sredstvima po načelima solidarnosti i jednakosti. Poručio je i da pristaju dati svoj doprinos, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji, no ne pristaju na protupravno obračunavanje prekovremenog rada u zdravstvu

21.09.2013. 15:08:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh