« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
DOGOVOR

Čelnici EU-a postigli dogovor

Premijer Andrej Plenković objavio je u utorak na svom Twiteru u ranim jutarnjim satima da su čelnici zemalja članica EU-a postigli dogovor o novom prijedlogu plana za oporavak i sedmogodišnjeg proračuna

Pola - pola... hm?! Otkud!
Pola - pola... hm?! Otkud! (Arhiva)
Više o

EU

,

dogovor

Plenković je slavodobitno javio iz Bruxellesa, baš kao da novac koji šalje samo njegov iz njegovog džepa i može ga dijeliti unaokolo - osim što su to naši novci i mi ćemo vraćati te kredite... on sigurno neće.

"Završio je sastanak, usvojili smo proračn za idućih sedam godina. U Hrvatsku donosimo 22 milijarde eura koje su jamstvo brzog gospodarskog oporavka i daljnjeg ravnomjernog razvoja zemlje", poručio je premijer na Twitteru.

Čelnici zemalja članica postigli su nakon pet dana maratonskih pregovora dogovor o planu oporavka EU-a teškom 750 milijardi eura i sedmogodišnjem proračunu od 1074 milijarde eura.

"Uspjeli smo. Vjerujem da će ovaj dogovor biti promatran kao ključni trenutak na europskom putovanju, ali će nas također uvesti u budućnost", izjavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel", u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima.

Plan za oporavak od 750 milijardi eura predviđa 390 milijardi bespovratne pomoći i 360 milijardi zajmova.

21.07.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh