« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MA DA?!

Čaša vina jednako je učinkovita kao i sat vremena treninga?

Ljubitelji crnog vina koji nisu baš previše ludi za vježbanjem dobili su sjajnu potporu svojim navikama, jer znanstvenici tvrde da su učinci čaše vina i sata vježbanja - jednaki

Vježbanje uz čašu :)
Vježbanje uz čašu :) (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

vježbanje

,

crno vino

,

resveratrol

,

čaša vina

,

jačanje mišića

Vježbanje se preporučuje za zdravlje zbog poboljšavanja tjelesnih sposobnosti, jačanja mišića i srčane funkcije, no ako ćemo vjerovati znanstvenicima sa Sveučilišta Alberta, isto to radi i - čaša crnog vina.

Zasluge za takav blagotvoran utjecaj ima sastojak vina resveratrol koji radi sve gore navedeno na jednak način kao i vježbanje, pa su istraživači ustvrdili da se čaša crnog vina može smatrati jednako učinkovitom kao i sat vremena vježbanja u teretani. 

>> Crno vino za zdravlje >>

Osim toga, crno vino dokazano ima brojne pozitivne učinke na zdravlje, jer su razna istraživanja pokazala da je čaša vina dnevno odlična prevencija demencije i raka, korisno je za srce, usporava starenje i regulira razine šećera u krvi.

No, da ne biste odmah navalili, znajte da je istraživanje provedno na štakorima, a i da je preporučena dnevna doza jedna čaša crnog vina. I to je to. Ne bijelog, ne gemišta.

>> Crno vino poboljšava metabolizam kod pretilih muškaraca >>

Ako želite pojačati unos resveratrola, jedite maslac od kikirikija, crnu čokoladu, borovnice i crno grožđe, ne morate nužno piti crno vino.

Ipak, uzdravlje!

05.03.2015. 18:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh