« Život
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
HUAWEI

Čarolija AI tehnologije na fotografijama

Napravite čarobne fotografije AI tehnologijom Huawei P50 Pro pametnog telefona

Neka snima za vas ;)
Neka snima za vas ;) (Huawei)
Više o

Huawei

,

Huawei P50 Pro

,

Huawei P50 Pocket

Široka upotreba pametnih telefona omogućila je korisnicima veću slobodu izražavanja putem fotografije. Štoviše, integracijom umjetne inteligencije, mobilna fotografija pomiče granicu između profesionalnog i amaterskog fotografiranja. Novi Huawei P50 Pro dodatno je iskoristio potencijal umjetne inteligencije s novom značajkom AI Cinemagraph koja pruža do sada neviđeno iskustvo fotografije.

Život je pun prekrasnih trenutaka koji prebrzo prolaze, zato ih nastojimo zabilježiti našim pametnim telefonima. Međutim, fotografijom se gubi vitalnost i energija trenutka, a video može biti predugačak, pa je teško podijeliti te osjećaje i emocije s prijateljima. Upravo zato je stvorena pokretna slika. Budući da se većina mobilnih fotografija snima iz ruke, postoji velika vjerojatnost da će drhtanje ruku izazvati šum na pokretnim slikama, pa AI Cinemagraph implementira tehnologiju stabilizacije slike. Na temelju toga, Huawei P50 Pro integrira hardverske mogućnosti Dual-Matrix kamere sa snagom umjetne inteligencije kako bi videografiju učinio zabavnijom i ugodnijom.

Emocije traju vječno

Kinografija je niz fotografija manjih, ponovljenih pokreta koji tvore kratki video isječak. Taj format obuhvaća sve umjetničke efekte od fotografije do tradicionalnog videa, te kroz preplitanje statičnog i dinamičkog, čini taj trenutak vječnim. Mnogi korisnici smatraju da fantastične i šarmantne karakteristike ovog formata pružaju sjajno osjetilno iskustvo, što ga izdvaja od običnih fotografija i video zapisa.

Kod tradicionalne fotografije, proces stvaranja kinografije zahtjeva pametni telefon, kameru, stativ za snimanje te profesionalni softver poput Photoshopa u kombinaciji s alatima za maskiranje podataka. Ukratko, cijeli proces zahtijeva određenu razinu montažerske vještine. Iako postoje mobilne aplikacije koje pružaju slično rješenje, njihov postupak je kompliciran, rješenja su ograničena, a neke od njih zahtijevaju i plaćanje. Huaweijeva AI Cinemagraph tehnologija koristi snažne AI algoritme koji omogućuju stabilizaciju, analizu pokreta i spajanje više kadrova, te korisnicima omogućuje bilježenje trenutaka jednostavnim klikom na svoj P50 Pro pametni telefon.

Stabilizacija slike i bilježenje emocionalnih trenutaka

AI tehnologija kinografije je bazirana na Boomerang videu. Kvaliteta video zapisa utječe na kvalitetu završnog proizvoda, odnosno kinografije. Kada bi želio snimiti visokokvalitetne video zapise, profesionalac bi koristio profesionalnu kameru sa stativom kako bi minimizirao podrhtavanje i osigurao stabilnost i jasnoću scene.

S druge strane, najčešći alat koji prosječni korisnik koristi za stvaranje videozapisa je pametni telefon. Uobičajene tehnologije stabilizacije pri snimanju videa na pametnim telefonima, uglavnom su EIS (elektronička stabilizacija slike), OIS (optička stabilizacija slike) i AIS (AI stabilizacija slike).

EIS stabilizacija uglavnom analizira i prikuplja sliku od senzora, te koristi rubnu sliku za kompenzaciju zamućenog djela fotografije. Drugim riječima, EIS funkcionira na principu 'prvo fotografiraj, a zatim obradi nejasne dijelove fotografije'. OIS mjeri pomak kroz žiroskop i kontrolira obrnuti pomak leće uz raspon stabilizacije od jednog do približno dva stupnja, dok se AIS temelji na umjetnoj inteligenciji, koja koristi računalnu snagu CPU-a za procjenu kretanja leće putem AI algoritma, što rezultira preciznijim kretanjem.

Huawei P50 Pro kombinira prednosti navedenih metoda stabilizacije i u potpunosti koristi mogućnosti AIS-a, žiroskopa i čipseta kamere, te čini još jedno poboljšanje u algoritmu stabilizacije. AI tehnologija kalibrira kadar po kadar i uvelike poboljšava učinak stabilizacije slike, te korisnicima pruža vrhunsko iskustvo stabilizacije slike.

Profesionalni produkcijski učinak AI tehnologije

Za stvaranje kvalitetne pokretne slike, potrebno je identificirati i statičan i dinamičan dio slike, a to zahtjeva veću računalnu snagu čipseta i sposobnost AI algoritma.

Zahvaljujući kontinuiranom istraživanju i inovacijama AI tehnologije, Huawei je dodatno unaprijedio AI mogućnosti P50 Pro pametnog telefona. P50 Pro sadrži AI tehnologiju segmentacije pokreta, koja je ključna za proizvodnju specijalnih efekata u holivudskim filmovima, a također se koristi i u području autonomne vožnje za postizanje visokopreciznog prepoznavanja okoliša.

Primjerice, video ptice u letu može se generirati u AI Cinemagraphu kako bi se detaljnije prikazalo gibanje i putanja ptice. Također, AI Cinemagraph može se usredotočiti na žensku raspuštenu kosu na vjetru, kako bi dodatno naglasila umjetnički smisao fotografije. Kada korisnik večera s prijateljima ili obitelji, AI tehnologija može zabilježiti paru vruće hrane kako bi fotografija oživjela. Bilo da se radi o krajolicima, ili o malim životnim trenutcima, poput namigivanja ili osmjeha, Huaweijeva AI tehnologija sposobna je sve ih uhvatiti. Od makro do mikro fotografije, Huawei P50 Pro može pokriti svaki scenarij, kako bi uhvatio sve detalje i povećao umjetnički osjećaj fotografije.

Jednostavno korisničko iskustvo

Priroda znanosti i tehnologije je jednostavnost, što korisnicima omogućuje neometano korištenje uređaja i postizanje željenog rezultata. P50 Pro sadrži pojednostavljeno sučelje, koje korisnicima omogućuje korištenje značajke pokretne slike u svakom trenutku. Funkcija pruža tri efekta u isto vrijeme: originalnu pokretnu sliku, Boomerang i AI kinografiju. Boomerang je super stabilizirani video isječak s učinkom postepenog pojavljivanja i izbljeđivanja. AI Cinemagraph nova je značajka P50 Pro, koja korisnicima omogućuje spremanje i dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama jednim klikom, a kontinuirana reprodukcija loop video zapisa, uz podršku Wi-Fi veze, korisniku će pružiti uzbudljivo iskustvo.

Videografija oživljena snagom tehnologije

Huawei je svjestan da umjetna inteligencija stvara nove mogućnosti mobilne fotografije, te nastoji korisnicima omogućiti profesionalno opremljene mobilne kamere i zadovoljiti njihove potrebe za fotografiranjem i estetikom. Iz kulturne i umjetničke perspektive, Huawei koristi AI tehnologiju kao medij kojim će potaknuti maštu korisnika i omogućiti mu stvoriti fotografiju kojom će dotaknuti živote drugih ljudi. Na globalnom predstavljanju P50 serije, Huawei je koristio AI tehnologiju kako bi proširio izraz i kreaciju fotografije, iznova napisao pravila mobilne fotografije i omogućio kulturi da formira sve dublji utjecaj u području tehnologije i korisnika.

Vodeći ekosustav u industriji

Huawei sada pomaže 5,4 milijuna registriranih programera da se povežu s više od 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika (MAU) Huaweijevih uređaja diljem svijeta. Broj dostupnih aplikacija integriranih s HMS-om iznosi nešto više od 187.000, a AppGallery trgovina je u 2021. godini zabilježila 432 milijarde preuzimanja (ukupan porast od 12% u odnosu na prošlu godinu, a 56% izvan Kine). Petal Search je već uslužio više od 220 milijuna globalnih korisnika, te je okupio više od 3.000 partnera Ekosustava i pokrio više od 20 vertikalnih domena.

Huawei proizvodi

Osim P50 Pro, Huawei je također predstavio i P50 Pocket, preklopni vodeći pametni telefon inovativne tehnologije i dizajna, stvoren za ljude koji traže beskompromisnu kvalitetu. P50 Pocket sadrži Ultra Spectrum sustav kamera koji kombinira mogućnosti moćnog hardvera i softvera, kako bi korisnicima omogućio prikaz stvarnog svijeta na ekranu. Uređaji dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

Huawei FreeBuds Lipstick bežične slušalice dostupne su u prodaji na hrvatskom tržištu. Radi se o slušalicama koje savršeno kombiniraju elegantan dizajn s vrhunskom tehnologijom, pružajući korisnicima slušalice atraktivnog izgleda i jednostavno audio iskustva.

Krajem prošle godine Huawei je predstavio novu Watch GT 3 seriju satova koja mami poglede svojim dizajnom i estetikom te donosi trajanje baterije do 2 tjedna. Uređaj je dostupan u dvije veličine, 46mm i 42mm, a oba modela imaju sličnost s tradicionalnim elegantnim satovima.

Uz Watch GT 3, Huawei je također predstavio i novo prijenosno računalo serije MateBook. Riječ je o Huawei MateBook 14s modelu koji kombinira elegantan dizajn, inovativne značajke i pametno iskustvo. MateBook 14s pomiče granice svojim ultra tankim dizajnom i svestranim performansama.

11.02.2022. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh