« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SJAJNO!

Čarobni sastojak koji vas rješava celulita

Lecitin je najbolji izvor kolina, važnog u pospješivanju pamćenja i dobra je 'hrana' za mozak, no uz to, pomaže regeneraciji stanica tkiva i sprječava da se masti odlažu na površini kože

Kako ćete se riješiti celulita
Kako ćete se riješiti celulita (Shutterstock)
Više o

celulit

,

uklanjanje celulita

,

lecitin

Celulit je mrski neprijatelj svake žene, a ako ste već krenuli s pripremama za ljeto, sigurno brinete i o tome - vjerojatno ste ga se probali riješiti pilingom šećera i kave, suhim četkanjem, detoksikacijom, ali nutricionistica Marilyn Glenville vjeruje da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka - lecitina.

Naime, često se kaže da su uzrok celulita uneravnotežene masti u tijelu, ali i prehrana, hormoni i genetika igraju ulogu.

Ipka, lecitin je najbolji izvor kolina, važnog u pospješivanju pamćenja i dobra je 'hrana' za mozak.  Uz to, pomaže regeneraciji stanica tkiva i sprječava da se masti odlažu na površini kože.

"Hrana bogata lecitinom su jaja, jabuke, kikiriki, kupus, cvjetača, brokula, špinat... Možete ga uizimati i kao dodatak prehrani, u obliku granula. Može se uzimati dulje vrijeme i, osim što povoljno djeluje na kožu, može pomoći i u kontroli kolesterola", rekla je Glenville za Daily Express.

Ukazala je i na važnost unosa esencijalnih masnih kiselina, koje poboljšavaju hidrataciju tkiva i smanjuju pojavu celulita. Obično se nalaze u sjemenkama lana, oraha, masnoj ribi.

No, nemojte očekivati da će celulit samo nestati. Ne postoji čarobni štapić. Uz prehrambena ograničenja, jedan od najboljih načina za borbu jest vježbanje. 

Pazite i na svoj unos alkoholnih pića, a ako još niste prestali pušiti sad je vrijeme. Pušenje stvara slobodne radikale koji mogu uzrokovati oštećenje kože.

16.03.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh