« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
WTF?!

CARNet ukida nepoćudne domene?

Prema izvorima iz CARNeta sprema se akcija proljetnog čišćenja domena u kojoj bi neke nepoćudne trebale biti ukinute

Ukidaju se domene povezane sa seksom?
Ukidaju se domene povezane sa seksom? (Arhiva)
Više o

CARNet

,

ukidanje domena

,

sex.hr

CARNet je krenuo u još jednu reviziju domena, kako saznajemo iz izvora bliskim hrvatskom upravitelju domenama, a na meti su istekle domene ukinutih tvrtki i nepoćudne domene koje su registrirane proteklih godina.

Tako se, između ostalog, sprema i ukidanje domena kao što su mafija.hr, xxx.hr, droga.hr i sex.hr koje su već duže vrijeme neaktivne, a glavna čistka provest će se među domenama ukinutih tvrtki. 

Naime, tijekom zadnje dvije godine su Porezna uprava i Trgovački sud napravili pravi kaos ukidanjem tisuća tvrtki koje su neko vrijeme bile u blokadi, a u nemalom broju slučajeva radilo se o tvrtkama koje su itekako dobro poslovale do trenutka kad nisu više mogle plaćati nagomilane obaveze za PDV po izdanim računima koje nisu uspjele naplatiti.

Kako je procedura ukidanja tvrtki i brisanja iz registra Trgovačkog suda krajnje pojednostavljena, tako se može očekivati velik priljev zanimljivih domena na tržište.

No, neke će se domene ukinuti i neće ih biti moguće ponovno registrirati, a osim sex.hr to se pretežno odnosi na domene sličnog tipa.

17.04.2014. 11:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh