« Svijet
objavljeno prije 15 godina
UVRIJEĐENI DOMAĆINI

Carlu Brunu dio talijanskog tiska proglasio 'prostom'

'Netko bi prvoj dami trebao reći da se snobizam na n-tu potenciju kod nas zove prostaštvo', objavio je talijanski dnevnik Il Giornale

(Getty Images)
Više o

Carla Bruni

,

Italija

,

L'Aquila

,

summit G8

,

Il Giornale

,

talijanski tisak

Prva dama Francuske Carla Bruni u petak je razgovarala sa žrtvama potresa u L' Aquili gdje je, šokirana viđenim, izjavila da kao Talijanka rodom želi pomoći razorenom području, no talijanski je tisak oštro kritizirao njezino ponašanje jer nije sudjelovala u programu summita G8 za 'prve dame'.

Bruni je u Italiju odlučila doputovati u četvrtak navečer i stoga nije bila u skupini prvih dama koje je u srijedu primio papa Benedikt XVI. Također nije zajedno s ostalim prvim damama prvih dana summita obišla unesrećene u L' Aquili, već je to učinila samostalno u petak. Mnogi svjetski čelnici iskoristili su prigodu da u stanci sastanka na vrhu G8 koji se održava u obližnjem mjestu Coppitu, obiđu grad L' Aqiulu koji je 6. travnja pretrpio teška razaranja.

Dnevnik Il Giornale ističe da je Bruni "besramno izbjegnula sve susrete, od onoga s Papom do susreta s unesrećenima u potresu. Netko bi trebao reći prvoj dami da se snobizam na n-tu potenciju kod nas zove prostaštvo."

Desničarski talijanski tisak francuskoj prvoj dami osobito zamjera što pruža podršku Cesareu Battistiju, bivšem teroristu s ljevice čije izručenje traži Rim, a koji je izbjegao u Brazil. U ironičnoj primjedbi Il Giornale piše da je Bruni uvijek bila "vrlo pažljiva prema onima kojima je priroda ponešto uskratila", aludirajući na na njezin 'baršunasti glasić' kojim izvodi svoje pjesme.

Izvor: Hina

10.07.2009. 16:01:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh