« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SOCIJALNA KOŠARICA

Caritas i Lidl otvorili prvi socijalni dućan

Pomoć će se dijeliti socijalno ugroženima i obiteljima koje nemaju dovoljno sredstava za osnovne životne potrebe

(Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Caritas

,

Lidl

,

socijalni dućan

,

socijalna košarica

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i tvrtka Lidl Hrvatska danas su u Zagrebu otvorili prvi "socijalni dućan" u Hrvatskoj, u kojem će siromašni građani u evidenciji Caritasa besplatno dobivati najosnovnije prehrambene proizvode i potrepštine trgovačkog lanca Lidl.

"Socijalni dućan" nalazi se u Gajnicama (Crnojezerska 20), a otvorila ga je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, istaknuvši kako taj vrijedan projekt nazvan "Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi", omogućava pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izrazila je nadu da će "grad Zagreb u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, pronaći sve one obitelji kojima je takva pomoć potrebna i da će ovdje pronaći namirnice potrebne za život". Zahvalila je predsjedniku Uprave Lidl Hrvatska Marinu Dokoziću, koji je inicijator projekta.

Ravnateljica Caritasa Jelena Lončar izrazila je zadovoljstvo što je "socijalni dućan" otvoren u ovo predblagdansko vrijeme, dodavši kako je njegovo otvaranje "korak dalje" od onoga što je Caritas Zagrebačke nadbiskupije dosad radio.

Prostor "socijalnog dućana" u Gajnicama Caritas je dobio u najam od Grada Zagreba. Ravnateljica Caritasa Lončar izrazila je nadu da će im se pridružiti i drugi trgovački lanci, te ih je pozvala da to učine.

Pomoć će se "dijeliti osobama koje su u potrebi, osobama koje su socijalno ugrožene, obiteljima koje nemaju dovoljno sredstava za osiguranje osnovnih životnih potreba, a takvih je na žalost, svjedoci smo, iz dana u dan sve više", rekla je ravnateljica Caritasa. Istaknula je da je trenutačno u njihov kartoteci socijalno ugroženih osoba oko 2000 obitelji, a pomoć će se svakoj obitelji dijeliti jednom mjesečno.

Predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Marin Dokozić istaknuo je da im je velika čast sudjelovati u ovom socijalnom i humanitarnom projektu, a pozvao je ostale trgovačke lance, proizvođače i partnere da im se pridruže.

Prostor "socijalnog dućana" blagoslovio je biskup Valentin Pozaić. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 15:24:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    milena
    06.10.2010. 08:50
    zašto se tako šta ne otvori u slavonskom brodu ovdje je više gladnih nego sitih ljudi ne dobivaju plaće a računi redovno stižu teška su vremena cjene trebaju biti niže zamislite se samo kako je živiti peteročlanoj obitelji i čija djeca idu u školu niko nema razumjevanja ni sluha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh