« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
širenje svijesti

Srednjoškolcima održan 'Antikorupcijski sat'

Ministri pravosuđa i obrazovanja govorili su o korupciji u Prirodoslovnoj školi 'Vladimir Prelog'

(Dreamstime)
Više o

korupcija

,

Ivan Šimonović

,

Radovan Fuchs

,

Antikorupcijski sat

,

Prirodoslovna škola 'Vladimi Prelog'

,

Božo Barbarić

U zagrebačkoj Prirodoslovnoj školi "Vladimir Prelog" danas je održan edukativni "Antikorupcijski sat" na kojem su srednjoškolci upoznati s problemom korupcije i štetom koja ona nanosi društvu te s radom državnih tijela u čijoj je nadležnosti borba protiv te negativne društvene pojave.

"Antikorupcijski sat" organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo pravosuđa u sklopu antikorupcijske kampanje "Korupcija - to nisam ja", pokrenute radi širenja svijesti o štetnosti korupcije i afirmacije nulte stope tolerancije na korupciju. Radionice se organiziraju u srednjim školama većih hrvatskih gradova.

Srednjoškolci su pitanja postavljali ministru pravosuđa Ivanu Šimonoviću, ministru znanosti, obrazovanja i športa Radovanu Fuchsu, te načelniku Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Boži Barbariću.

Obraćajući se učenicima ministar Šimonović rekao je kako je korupcija zlouporaba vlasti i ovlasti te da se s njom treba najenergičnije obračunati. Istaknuo je da mladi u tom obračunu, svojom beskompromisnošću, imaju posebnu ulogu. Naglasio je da su štete koje se društvo trpi zbog korupcije i materijalne i moralne.

Ministar Fuchs rekao je kako se uvođenjem državne mature želi spriječiti upise putem veza na fakultete te da uvođenjem državne mature svi imaju jednake šanse za upis. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 18:09:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh