« Seks
objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana
MA DA?

Čarape su ključ uspjeha u krevetu?

Znanstvenici su proučavali utjecaj čarapa na seks i otkrili da su parovi koji su nosili čarape tijekom odnosa, češće su doživljavali orgazme

Ni u krevet bez čarapa
Ni u krevet bez čarapa (Arhiva)
Više o

seks

,

čarape

U čarapama u krevet? Ne mislimo dok spavate pa vam griju noge... Što kažete na čarape za vrijeme seksa (i ne, ne mislimo na seksi samostojeće, nego obične, pamučne zimske čarape?) Je li vam to seksi?

Ako nije, promijenit ćete mišljenje kada pročitate što imaju za reći znanstevnici sa Sveučilišta u Groningenu koji su proučavali utjecaj čarapa na seks i otkrili da su  parovi koji su nosili čarape tijekom odnosa, češće su doživljavali orgazme.

Šanse za orgazam bile su za 30 posto veće kod "čarapaša", nego kod bosonogih. Ovima prvima vjerojatnost za orgazam iznosila je 80 posto, a drugima 50 posto. U čemu je tajna? Osobito kada znamo da zimske čarape s otisnutim printevima božićnih drvaca i sobova nisu baš stimulativne u ovom smislu... 

Dva su razloga za ostajanje u čarapama tijekom seksa. Topla stopala olakšat će i poboljšati cirkulaciju koja igra važnu ulogu u uzbuđenju. Ako su vam noge hladne, hladnoća vrlo brzo može stići i do organa koji su u ovoj priči ključni.

Profesor neuroznanosti Gert Holstege, koji je vodio istraživanje, smatra da su čarape i seks posebno povezani kod žena. Budući da kod većine žena treba biti ispunjeno nekoliko faktora da dožive orgazam, a prvi su da se osjećaju ugodno i sigurno, par čarapa može djelovati kao dobra baza za nadogradnju i obećavajući seksualni odnos, tvrdi prof. Holstege za portal Well and Good.

25.01.2020. 21:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.01.2020. 09:34
    ne spavam ucarapama
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh