« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZAVJERE

Cameron tvrdi da je paket iz Jemena trebao eksplodirati u zrakoplovu

Francuska je kao mjeru predostrožnosti otkazala sve teretne letove koji su u njene zračne luke trebali stići iz Jemena

David Cameron uvjeren u istinitost napada
David Cameron uvjeren u istinitost napada (Getty Images)
Više o

Jemen

,

David Cameron

,

eksploziv

Britanski premijer David Cameron izjavio je da je paket s eksplozivom pronađen u britanskoj zračnoj luci prvotno trebao eksplodirati u samom zrakoplovu. U međuvremenu, jemenske su vlasti uhitile ženu pod sumnjom da je odgovorn aza slanje opasnog paketa. Cameron ne isključuje nijednu opciju: "Vjerujemo da je naprava trebala eksplodirati u zrakoplovu. Još nema dokaza da je trebala biti detonirana na britanskom tlu ali, naravno, to ne možemo isključiti."

Zrakoplovi tvrtki Fedex i UPS koji su jučer bili na letovima za SAD prevozili su dva paketa poslana iz Jemena s eksplozivnim materijalima. Zrakoplovi su se nalazili u zračnim lukama u Britaniji i Dubaiju. Istrage na Bliskom istoku, Europi i SAD-u u unom su jeku.

Jemenski su dužnosnici potvrdili da provjeravajujoš nekoliko sumnjivih pakleta s adresama primatelja van zemlje. Neimenovani dužnosnik jemenskih službi sigurnosti potvrdio je da je jučer uhićena žena za koju se smatra da je upletena u slanje spornih paketa za SAD. Žena se navodno krila u kući u Sani. Francuska je kao mjeru predostrožnosti otkazala sve teretne letove koji su u njene zračne luke trebali stići iz Jemena.

31.10.2010. 19:42:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh