« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
GOSPODARSKA SURADNJA

Cameron jača gospodarske odnose s Rusijom

Britanski premijer David Cameron stigao u Rusiju kako bi učvrstio bilateralnu gospodarsku suradnju i zaključio ugovore vrijedne 345 milijuna dolara

(Britanski premijer David Cameron u posjetu Rusiji)
Više o

Velika Britanija

,

Rusija

,

gospodarstvo

,

David Cameron

Britanski premijer David Cameron boravi u dvodnevnom službenom posjetu Moskvi, prvom posjetu jednog britanskog premijera Rusiji u zadnjih pet godina, kako bi učvrstio bilateralnu gospodarsku suradnju i zaključio ugovore vrijedne 345 milijuna dolara, javljaju svjetske agencije.

Cameron se ponedjeljak treba sastati s predsjednikom Dmitrijem Medvedevom i premijerom Vladimirom Putinom, najmoćnijim ljudima u zemlji, s kojima će razgovarati o gospodarskoj suradnji na području inovacija, o međunarodnoj sigurnosti i o mogućnosti suradnje u europskoj proturaketnoj obrani, pišu ruski portali.

U Rusiju je u Cameronovoj pratnji doputovalo više od 20 poduzetnika iz Velike Britanije koja je šesti po redu strani investitor u Rusiji, javlja Reuters.

Posjet je dio Cameronove strategije kojom pokušava potaknuti oporavak britanskog gospodarstva poticanjem izvoza u brzorastuće ekonomije poput Rusije, Indije i Kine.

Bivši direktor naftnog koncerna JUKOS-a Mihail Hodorkovski pozvao je britanskog premijera da tijekom posjeta Moskvi postavi pitanje o korupciji u Rusiji.

"Volio bih da britanski premijer otvoreno upita predsjednika Medvedeva o korupciji i o pravosudnom sustavu u Rusiji", rekao je u intervjuu za Daily Telegraph, objavljenom na njegovoj internetskoj stranici.

Odnosi Britanije i Rusije zategnuli su se pošto je u Londonu 2006. ubijen ruski agent Aleksandar Litvinenko, nakon čega su obje zemlje protjerale po nekoliko diplomata.

12.09.2011. 11:02:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh