« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Čak 7 milijardi kuna u turizam

Damir Bajs je zadovoljan ovogodišnjim ulaganjima
Damir Bajs je zadovoljan ovogodišnjim ulaganjima (Marin Tironi/CROPIX)
Više o

turizam

,

Ministarstvo turizma

Ministarstvo turizma u ovoj će godini sa 228 milijuna kuna dodijeljenih sredstva iz državnog proračuna, osim nastavka ostvarivanja starih projekata, pokrenuti i niz novih programa. Program Ministarstva za ovu godinu predstavio je u hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu ministar turizma Damir Bajs, koji je također naveo da hotelske tvrtke, županije i županijske turističke zajednica za ovu godinu planiraju ulaganja u turizmu od ukupno 7,1 milijardu kuna.

InvesticijeSvi subjekti namjeravali su investirati ukupno 13,4 milijarde kuna u narednom četverogodišnjem razdoblju, ali su zbog poboljšanja ulagačke klime odlučili samo ove godine uložiti sedam milijardi kuna, što ohrabruje. 

Predstavljajući nove programe Ministarstva, naveo je kako će se provesti informatizacija sustava kategorizacije i uspostaviti središnji registar ugostiteljskih i turističkih objekata RH. Uložit će se i u niz aktivnosti podizanja kvalitete i obrazovanja turističkih kadrova, kao i u poticanje seoskog turizma, izradu strateških dokumenata kao što su studija hrvatskog turizma, te u program koji bi investitorima omogućio bržu gradnju golf-terena.

Među važnijim aktivnostima bit će one vezene uz donošenje zakona o turističkom zemljištu, zakona o turističkim zajednicama te zakona o golfu. Od programa prijašnjeg ustroja Ministarstva najveći porast predviđen je za program ‘Poticaj za uspjeh’, za koji je predviđeno 77 milijuna kuna.  (HINA)

03.04.2008. 22:34:53
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ferienwohnung bol
    03.02.2012. 00:51
    Koliko će ove godine otiči u turizam, hmmm...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh