« Film
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
FZFF

Jeste li spremni za Incident & Izvanzemaljsko?

Danas u Profil Mozaik Megastoreu prva panel diskusija na temu zombija i ponoćna projekcija japanskog film noira na Tuškancu

Invazija izvanzemaljaca na španjolski način
Invazija izvanzemaljaca na španjolski način (FZFF)
Više o

Woody Harrelson

,

program festivala

,

Fantastic Zagreb Film Festival

,

Rampart

Maraton SF trilera, crnohumornih komedija, ponoćnih horora i drugihfantastičnih ostvarenja europske i svjetske kinematografije, nastavlja se. Peti dan Fantastic Film festivala donosi 4 ostvarenja od kojih svakako valja istaknuti RAMPART.

Briljanta uloga Woodyja Harrelsonau RAMPARTU kao korumpiranog policajca u Los Angelesu koji je u središtu financijskog skandala. Ovužestoku, urbanu triler dramu potpisuje Oven Moverman, nominiran za Oscara za svoj prethodni film The Messanger, a koautor scenarija je slavni americki književnik i autor krimi literature Jame Ellroy (L.A.Confidential).

NA KRAJU NOĆI egzistencijalistička je japanska reinterpretacija film noira prošarana duhomminimalizma Kitanovih žestokih drama. INCIDENT je punokrvni horor nastao pod redateljskom palicomAlexandra Courtesa koji se proslavio režijom spotova White Stripese i Air. Film vrlo upečatljivo oživljavaatmosferu i ikonografiju horora 70-tih.

Pravi enfant terrible španjolskog SF filma, Nacho Vigalondo je prije IZVANZEMALJSKOG prvo bio nomiran za Oscara za kratki film "7:35 ujutro", a njegov dugometražni prvijenac "Cronocrimenes"najbolje je opisati kao kombinaciju Povratka u budućnost i Meshes in the afternoon Maye Deren. IZVANZEMALJSKO se pogađate, bavi invazijom vanzemaljaca, ovoga puta viđeno kroz perspektivuobičnih ljudi.

DANAS U 17 SATI NE PROPUSTITE PANEL DISKUSIJU U PROFIL/MOZAIK MEGASTORE-u NATEMU "ZOMBIJI"

Tko su zobmiji i odakle fascinacija konceptom živih mrtvaca, približit će vam moderator Vanja Vascarac igosti Dejan Ognjanović, filmski kritičar i novinar, doktorom horora, zatim Kristijan Milić, hrvatski filmskiredatelj ("Živi i mrtvi") i Ana Rajner, antropolog. Panel započinje u 17 sati i traje do 18:30.

U srijedu nas očekuje panel na temu SUDNJI DAN.
Ploveći veselom 2012, Aleksandar Žiljak odvest će nasna putovanje kroz povijest koncepta Sudnjeg dana, redefinirajući što taj pojam znači danas.

Posljednji panel održat će se u četvrtak, na temu "Film i strip ekranizacija". Film i strip imaju posebnu vezu na granici ljubavi i mržnje. Sličnosti između dva medija i odnos stripa i filma u Japanu, SAD-u i Francuskoj, te kratka povijest ove turbulentne suradnje, teme su panela. Sudionici panela su Velimir Grgić, Aleksandar Radivojević, Jurica Starešinić i Matko Vladanović

Svi oni koji nisu u mogućnosti posjetiti ovogodišnji Fantastic Zagreb Film Festival moći će pogledatiI izbor filmova iz prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg festivalskog programa ekskluzivno na VipTV-u. Vip TV Videoteka će od 29. lipnja biti bogatija za još jednu kategoriju, Fantastic Zagreb, a svi filmovi u toj kategoriji bit će besplatni za sve korisnike Vip TV usluge do 20. srpnja 2012.

03.07.2012. 12:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh