« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
Čačić ima rješenje krize?

Čačićevo otvoreno pismo premijerki Kosor

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić uputio je danas premijerki Jadranki Kosor otvoreno pismo i svoje prijedloge za izlazak iz krize i nelikvidnosti.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

Sabor

,

Jadranka Kosor

,

rebalans proračuna

,

otvoreno pismo

,

gospodarska kriza

,

Radomir Čačić

,

izlaz iz krize

"Javno ste me pozvali na razgovor i iznošenje sugestija koje bi mogle pomoći izlasku Republike Hrvatske iz krize u kojoj se nalazi. Nažalost, usprkos mojoj spremnosti da pomognem, o kojoj ste obaviješteni, do razgovora nije došlo. Stoga Vam se obraćam javnim pismom", piše Čačić.

Donesena su dva rebalansa državnog proračuna bez ikakvog stvarnog smanjenja rashoda, a uz snažno dodatno opterećenje građana, smanjenje konkurentnosti gospodarstva i daljnji rast nelikvidnosti, smatra Čačić.

Uz pismo je priložio 12 HNS-ovih strateških mjera protiv gospodarske i financijske krize i HNS-ov prijedlog zakona o rješenju nelikvidnosti, koju smatra najakutnijim problemom u gospodarstvu, te navodi da je "njegov stav o značenju nelikvidnosti primarno generirane od strane države i javno obznanjeni stav Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)".

"Posljedice najteže osjeća više od 70 tisuća zaposlenih u Hrvatskoj koji zbog financijske blokade danas ne primaju plaće, a do kraja godine realno je očekivati povećanje tog broja na 100 tisuća", kaže Čačić među ostalim u otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor.

Izvor: Hina

29.07.2009. 19:13:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomo
    30.07.2009. 00:42
    A gdje su njegovi prijedlozi?
  2. avatar
    MATEODMAMEI
    30.07.2009. 10:17
    Prijedlozi koje je dao Čačić prilog su pismu Kosorici , Tomo pažljivije čitaj članak.Što se tiće toga da je poslao prijedloge osobno ga ne podržavam i mislim da HDZ koji je sve ovo zakuhao treba ostaviti da bauljaju , a ne im sada pomagati i sa njima se solidalizirati pod parolom snosimo svi teret krize i podijelimo odgovornost.
  3. avatar
    tomo
    30.07.2009. 13:13
    Mateo, čitam dovoljno pažljivo. NIsam pitao u kakvom ih je obliku Čačić napisao, nego napomenuo da nisu priloženi članku.

    Eto, kad sam već tu, polinkat ću ih ja. :)

    http://www.hns.hr/modules/news/article.php?storyid=893
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh