« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PROBUDITE SE

Čačić: Hrvatsko gospodarstvo jedino u Europi još uvijek tone

VIDEO - Ako cijela vlada prošeće do Kamenitih vrata, možda bude i bolje, komentira Radimir Čačić politiku vladajućih

Radimir Čačić
Radimir Čačić (Ranko Šuvar/Cropix/Infopunkt)
Više o

Vlada RH

,

hrvatsko gospodarstvo

,

Radimir Čačić

Hrvatska je jedina zemlja u Europi čije gospodarstvo još uvijek pada, naglasio je predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu stranke.

Ocijenio je da su vladine makroekonomske smjernice dokaz da se ne namjerava učiniti ništa, nego samo kupiti vrijeme za ostanak na vlasti. Dodao je da vlada, koja uživa podršku 17 posto anketiranih birača, ne zaslužuje voditi državu.

Predsjednik HNS-a kaže da je jedini rezultat vladinog programa gospodarskog oporavka udvostručenje proračunskih troškova. Dodao je da vladine projekcije razvoja ne vode nikud, nego samo izražavaju nadu vlade da će se nešto dogoditi, što je, prema Čačićevom mišljenju, dokaz neznanja ljudi koji vode državu.

Čačić se osvrnuo i na najave rokova za redovite parlamentarne izbore koji se mogu održati najkasnije u ožujku 2012. godine. Naglasio je da treba poštivati pravnu državu, ali da bi svaka odgovorna vlada u situaciji u kojoj se nalazi vlada premijerka Jadranke Kosor, dala šansu barem prije usvajanja proračuna za 2012. godinu, odnosno u jesen 2011., ako ne i prije. Pri tome je spomenuo da za to nije odgovoran samo HDZ, nego i njegovi koalicijski partneri HSS i manjine.

Po njegovim riječima, termin održavanja parlamentarnih izbora je važan i zbog planiranja proračuna prije ulaska u EU. (Infopunkt/metro-portal)

07.10.2010. 13:11:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh