« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
EH, KAD BI BAREM...

Izjave tjedna - 1. do 7. listopada

Gospodarstvo i društvo u cjelini su u katastrofalnoj krizi, ali važno da imamo digitalni signal za kvalitetnije praćenje bisera vladajućih

Izjave tjedna - 1. do 7. listopada
Izjave tjedna - 1. do 7. listopada (Shutterstock)
Više o

Milan Bandić

,

Jadranka Kosor

,

Krešimir Sever

,

Radimir Čačić

,

Ivan Šuker

,

Ivo Josipović

,

izjave tjedna

Eh, da smo i u mnogim drugim područjima tako brzi i tako prije roka, uskliknula je premijerka Jadranka Kosor nakon što je odigrala povijesnu ulogu i simbolično označila prelazak s analognog na digitalni televizijski signal, što je posao kojeg je Hrvatska obavila znatno prije 2012. godine, što je bio rok Europske komisije.

Ministar Ivan Šuker novinarima nije htio reći kakve je poslove obavljao u zračnoj luci Pleso kada se vratio njegov bivši stranački kolega i nadređeni u vladi Ivo Sanader. Šuker se nemušto ispričao privatnim obavezama. O vezama sa Sanaderom ništa.

Predsjednik Ivo Josipović je ohrabrio naciju koja zbog inflacije afera gubi povjerenje u institucije, te poručio da će borbu protiv korupcije provesti do kraja.

Po vladi opet tuku sindikati i oporba. Sindikati će tražiti povećanje zajamčenog najnižeg mjesečnog dohotka, te su podsjetili da je ove godine formalno upola niži nego što je bio mračne 1989. godine.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Radimir Čačić je ocijenio da nove vladine makroekonomske smjernice ne vode zemlju iz krize, nego se svode na nadu i molitvu.

Zagrebački „new deal" ponudio je gradonačelnik Milan Bandić, koji je sa suradnicima predstavio projekt razvoja grada i prijedlog arhitektonskog rješenja povezivanja Črnomerca i Trešnjevke preko Zapadnog kolodvora. „Pesja livada" i „boćalište Dalmatinaca" na Trgu Francuske Republike i Trgu Franje Tuđmana trebali bi postati suvremena zelena oaza s novim okupljalištem, Forumom, a preko pruge ljudi više neće morati „skakati kao klokani" i „igrati ruski rulet na prometni način". (Infopunkt/metro-portal)

07.10.2010. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh