« Film
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
FILMOVI

Buster Keaton i Porto Morto u Laubi

Četiri komedije Bustera Keatona u petak, 3. rujna u sklopu Motovuna u Zagrebu • Porto Morto svira uživo novu glazbu skladanu za ovu projekciju

Motovun u Laubi
Motovun u Laubi (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

Buster Keaton

,

Lauba

,

Porto Morto

Dvadesete godine prošlog stoljeća zlatno su doba pionira nijemog filma - tada su nastajale virtuozne komedije koje i danas oduševljavaju svijet. Jedan od heroja bio je komičar tužnog lica, glumac, redatelj, akrobat, kaskader, milijun talenata objedinjenih u jednoj osobi - veliki Buster Keaton. Prije sto godina nastao je njegov antologijski niz dvadesetominutnih komedija. Četiri komedije iz tog ciklusa bit će prikazane na večeri Sto godina smijeha u petak, 3. rujna u 21.00 sati u Laubi u sklopu revije Motovun u Zagrebu.

U spomenutim komedijama Buster Keaton se uobičajeno nalazi u neobičnom spletu nevolja i nesporazuma. Film Kazalište prati scenskog radnika koji se budi iz ludog sna i izaziva kaos gdje god se pojavi. U Pajkanima Keaton je spreman na sve kako bi zadivio djevojku u koju je zaljubljen, no pritom naljuti sve policajce u gradu. Komedija Tjedan donosi lude probleme pri sastavljanju kuće koju su Keaton i supruga dobili kao vjenčani poklon, dok u Visokom cilju Keaton nalazi posao u streljani u vlasništvu kriminalaca koji od njega naručuju ubojstvo poslovnog čovjeka.

Projekciju će pratiti glazba koju su za ovu posebnu prigodu skladali i izvode je uživo članovi skupine Porto Morto. Trenutačno najintrigantniji domaći bend razvio je svoj zvuk koji je teško žanrovski odrediti, a prepoznatljivost grade i snažnim vizualnim izrazom. U njihovu originalnost uvjerila se publika Motovun Film Festivala na rasprodanoj projekciji koja je završila velikim uspjehom. Projekcija Sto godina smijeha dio je projekta Kino Istra, cjelogodišnjeg programa oživljavanja filmske umjetnosti u sredinama Istre koje nemaju aktivnih kino dvorana.

Nova prilika za uživanje u ovoj večeri nudi se u Laubi, a ulaznice su već u prodaji putem poveznice

02.09.2021. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh