« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
T-MOBILE INMUSIC

Buraka Som Sistama rasplesat će Jarun

Buraka Som Sistema afirmirali su se kao jedno od vodećih imena globalne ghetto funk revolucije

Buraka Som Sistema na T-Mobile INmusic festivalu
Buraka Som Sistema na T-Mobile INmusic festivalu (T-Mobile INmusic)
Više o

T-Mobile INmusic

,

Buraka Som Sistema

Festivalskom line-upu pridružuje se i jedan od najzanimljivijih portugalskih bendova, Buraka Som Sistema, koji nam donose mješavinu tradicionalne angolske "kuduro" glazbe i techno/house ritmova. Uz album koji je pokupio samo najbolje kritike te uspješne suradnje s brojnim poznatim glazbenim imenima poput M.I.A.-e, Kana i Hot Chipa, Buraka Som Sistema afirmirali su se kao jedno od vodećih imena globalne ghetto funk revolucije.

Bend su 2006. osnovali João Barbosa (Li'l John), Rui Pité (DJ Riot), Kalaf Ângelo i Andro Carvalho (Conductor), producent i član hip-hop sastava Conjunto Ngonguenha. Zahvaljujući svojim ekspozivnim nastupima u klubovima i portugalskim ljetnim festivalima, Buraka Som Sistema u kratkom periodu uspijevaju privući brojne obožavatelje, a uskoro izdaju i EP „From Buraka to the World". EP pobire odlične kritike, a single Yah, na kojem gostuje angolanski hip-hop MC Petty, doživljava rekordan broj svirki na nacionalnim radio postajama.

Uskoro slijedi reizdanje „From Buraka to the World" koji je proširen u album te čitav niz koncerata koji dodatno učvršćuju njihovu rastuću reputaciju. O tome svjedoče i brojne nominacije i nagrade te im je tako dodijeljena nagrada za najboljeg portugalskog izvođača na svečanoj dodjeli MTV Europe Music Awards 2008, na kojoj su bili nominirani i u kategoriji Best European Act.

Spot za single Sound of Kuduro, kao i naredni single Kalemba (wegue wegue), postaju apsolutni megahit youtubea i u kratkom vremenu postižu vrtoglavi uspjeh s gotovo 5 milijuna gledatelja. Krajem 2008. bend izdaje dugoočekivani album „Black Diamond", koji zahvaljujući nevjerojatnoj fuziji hip-hopa, techna, dancea i afričkih melodija te gostujućim glazbenim imenima kao što su M.I.A, Saborosa, Puto Prata, Pongo Love i DJ Znobia, izvlači najbolje iz žanra world musica te im donosi zasluženi svjetski uspjeh.

Kao što sam Kalaf Ângelo kaže, kada stvaraju glazbu, Buraka Som Sistema uvijek polaze od želje da „ljudi plešu, znoje se i vrište kao ludi", a dokaz za to su i njihovi uvijek spektakularni koncerti, među koje će se uvrstiti i nastup na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu.

Gostovanje benda Buraka Som Sistema dio je programa Multiculturalism in Music, podržanog od programa Europske unije Kultura 2007-2013.

Diskografija:

From Buraka to the World (2007.)

Black Diamond (2008.)

http://www.myspace.com/burakasomsistema

 

11.04.2011. 14:48:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh