« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
STANJE U PROMETU

Bura i kiša ometaju promet

Jadranska magistrala i autocesta prema Rijeci pod naletima bure, u ostatku zemlje kiša

HAK kiša bura
HAK kiša bura (HAK)
Više o

bura

,

HAK

,

stanje u prometu

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Usporeno se vozi na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti. Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju, mogući su odroni.

Zbog radova, na autocesti A 1, kroz tunel Mala Kapela do 20:00 vozi se jednom cijevi dvosmjerno, a na nekoliko dionica od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h. Na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, kroz tunel Tuhobić vozi se jednom cijevi, dvosmjerno.

Zbog vode na kolniku i dalje su zatvorene za promet županijske ceste Nova Plošćica-Orlovac i Dražica-Orlovac u bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Zbog radova, dionica državne ceste D 1, „Brza cesta Solin-Klis" bit će zatvorena za sav promet do 22.05. od 08:45 do 09:15 sati, od 13:15 do 13:45 sati i od 18:00 do 18:30. Obilazno se vozi starom kliškom cestom.

Županijska cesta (ŽC) kod Vrgorca, zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, Ravča-Ploče, zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnim cestama: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Do daljnjega, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona (autocesta B8/B9) zatvoren je čvor Višnjan.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Do 7. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka, te zatim na D 7 do Đakova i obrnuto.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.  Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence. (hak/metro-portal)

21.05.2010. 07:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh