Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2010. 07:50:00
STANJE U PROMETU

Bura i kiša ometaju promet

Jadranska magistrala i autocesta prema Rijeci pod naletima bure, u ostatku zemlje kiša

HAK kiša bura
HAK kiša bura (HAK)

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Usporeno se vozi na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti. Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju, mogući su odroni.

Zbog radova, na autocesti A 1, kroz tunel Mala Kapela do 20:00 vozi se jednom cijevi dvosmjerno, a na nekoliko dionica od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h. Na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, kroz tunel Tuhobić vozi se jednom cijevi, dvosmjerno.

Zbog vode na kolniku i dalje su zatvorene za promet županijske ceste Nova Plošćica-Orlovac i Dražica-Orlovac u bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Zbog radova, dionica državne ceste D 1, „Brza cesta Solin-Klis" bit će zatvorena za sav promet do 22.05. od 08:45 do 09:15 sati, od 13:15 do 13:45 sati i od 18:00 do 18:30. Obilazno se vozi starom kliškom cestom.

Županijska cesta (ŽC) kod Vrgorca, zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, Ravča-Ploče, zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnim cestama: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Do daljnjega, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona (autocesta B8/B9) zatvoren je čvor Višnjan.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Do 7. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka, te zatim na D 7 do Đakova i obrnuto.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.  Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence. (hak/metro-portal)

21.05.2010. 07:50:00
http://metro-portal.hr/bura-i-kisa-ometaju-promet/40540/