« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
BUG FUTURE SHOW 2014

Budućnost stiže 30. siječnja

Bug Future Show je tek prvi od projekata koje Bugovci pripremaju ove godine, kojima će čitateljima ponuditi i razne nove sadržaje

Predstavljanje BUG Future Showa
Predstavljanje BUG Future Showa (BUG)
Više o

BUG Future Show 2014

Bug Future Show 2014 održat će se u Zagrebu 30. siječnja, a riječ je o techno showu koji će okupiti cijelu ICT zajednicu i pokazati sve najaktualnije iz svijeta tehnologije, najavili su danas predstavnici tvrtke Bug, organizatora showa i izdavača najutjecajnijeg techno magazina u Hrvatskoj. Događanje su nazvali 'show' jer su htjeli napraviti nešto novo i drugačije, odmaknuti se od klasičnih konferencija i sajmova te omogućiti tvrtkama iz ICT sektora, publici i svojim čitateljima da se na zabavan i pristupačan način bolje upoznaju s najnovijim tehnološkim dostignućima. Bugovci planiraju cijelu priču demonstrirati kroz niz predavanja, panel diskusija i projekcija u kinu Europa, pa vjeruju da će publika tamo uživati u najboljem "infotainmentu" s tehnološkim temama. Program je dostupan na http://bfs.bug.hr.

"Bug Future Show 2014 je samo jedan od projekata koje tvrtka Bug priprema za ovu godinu, u kojoj želimo svojim čitateljima ponuditi i razne nove sadržaje, a uz to, i mogućnost izravnog komuniciranja, bilo s članovima redakcije, bilo sa stručnjacima koji im mogu dati odgovore na sva njihova pitanja" - istaknuo je Miro Rosandić, glavni urednik svih Bugovih izdanja.

Središnja je tema showa "The Next Big Thing", što će ujedno biti i tema broja u Bugu, koji će taj dan izaći iz tiska. Ta će se tema provlačiti kroz rasprave i predavanja, a svi će sudionici dati svoju viziju što je "sljedeća velika stvar" u tehnologjii, odnosno koji su najnoviji tehnološki trendovi, što tek dolazi, kako će izgledati digitalno društvo u bliskoj budućnosti...

Bug Future Show 2014 imat će i drugačiju publiku: nju neće činiti sudionici koji plaćaju kotizaciju kao na konferencijama, već Bugovi čitatelji, opinion makeri, pripadnici ICT zajednice, early adopteri... Ulaz će biti besplatan, ali uz pozivnicu.

"Zajedno sa svojim prijateljima, partnerima i sponzorima pripremamo za posjetitelje nezaboravnu prezentaciju tehnologija budućnosti u ležernoj i posve neformalnoj atmosferi. Veseli me što sam sukreator showa koji će nakon dugo godina ponovno na jednom mjestu okupiti čitavu hrvatsku ICT zajednicu i što će naši čitatelji postati dio te zajednice" - naglasio je Dragan Petric, izvršni urednik Buga.

Dodao je da će u foajeu kina i u Dvorani Müeller biti i popratna događanja za posjetitelje. Tamo će se održavati dodatne prezentacije i okrugli stolovi, a u foajeu Kina Europa će partneri Bug Future Showa 2014 predstaviti i dio svoje ponude. Upravo zahvaljujući Bugovim partnerima posjetiteljima će svi sadržaji biti potpuno besplatni, a najvažniji među njima je Hrvatski Telekom.

"I Bug i HT su lideri u promoviranju najnovijih tehnologija na hrvatskom tržištu. Stoga je Bug Future Show bio izvrsna prilika da udružimo snage i predstavimo najbolje od najboljeg. HT će i tijekom programa pokazati kako vidi razvoj budućnosti i veselimo se diskusijama o tome s Bugovcima i ostalim sudionicima. Između ostalog, pokazat ćemo kako vidimo budućnost komunikacija koju već sada gradimo kroz podršku novim inovativnim kompanijama u startup akceleratoru hub:raum" - istaknuo je Bojan Mušćet, iz Odjela za odnosa s javnošću Hrvatskog Telekoma.

Organizatori su nekoliko puta napomenuli da će na Bug Future Showu 2014 atmosfera biti uistinu neformalna i zabavna, a kao garanciju za to nude i Ivana Šarića, poznatog hrvatskog stand-up komičara, koji će voditi show. No, ističu i da nisu ležerni u kvalitetnoj izvedbi, pa se očekuje visoka produkcija događaja, kao i scena koja će biti posebno uređena u skladu s temom, ali i ambijentom. Angažirali su i poseban tim za rasvjetu, a sve će se dodatno snimiti kamerama kako bi snimku mogli vidjeti i svi oni koji neće imati priliku osobno prisustvovati događanju u kinu Europa. Cijeli će događaj zaključiti i posebnom projekcijom filma Nulti teorem, Terryja Gilliama.

A posjetitelji će moći osvojiti i neku od vrlo vrijednih nagrada: Sony Mobile podijelit će Xperiu Z1, Xperiu M i Smart Headset MH1C, dok Sony Europe dijeli tri Sony punjača, rozi, crni i narančasti. Hrvatski Telekom podijelit će Sony Xperia tablet Z. 

27.01.2014. 17:33:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh